Užasavajući snimak iz Tuzle: Tri učenice brutalno pretukle svoju kolegicu

tačno.net
Autor 4.11.2013. u 12:49

Užasavajući snimak iz Tuzle: Tri učenice brutalno pretukle svoju kolegicu

Zbog teške povrede discipline, regulisane važećim pravilnikom, tri učenice koje su osumnjičene za brutalno premlaćivanje školske drugarice isključene su iz Mješovite srednje škole u Tuzli. Jedna od njih je učenica trećeg razreda, dok su druge dvije prvi razred upisale ove jeseni.

Učenice Mješovite srednje škole u Tuzli brutalno su pretukle svoju kolegicu, a snimak maltretiranja je objavljen na YouTubeu.


Maltretiranje u Mješovitoj srednjoj školi u Tuzli by Yoshimitsu1986

Nažalost, sve su češća međusobna maltretiranja učenika u školama širom naše zemlje. Na snimku iz Tuzle se vidi kako dvije djevojke u pratnji još nekoliko svojih školskih kolega, među kojima je i osoba koja je snimala, izvode učenicu na parking ispred škole, gdje joj makazama režu kosu te je udaraju rukama i nogama.

Kako nam je potvrdio Nesib Hasanović, direktor Mješovite srednje škole Tuzla, u kojoj se desilo maltretiranje, u cijeli slučaj uključeni su roditelji i policija.

“Ovo je užasno”, prokomentarisao je kratko Hasanović za Klix.ba, vidno uznemiren cijelim događajem.

I u MUP-u TK su užasnuti ponašanjem pojedinih učenika i učenica ove tuzlanske škole te su nam kazali da će istraga biti provedena i da će biti poduzete sve zakonom propisane mjere kako bi se kaznili počinioci.

Nešto slično se desilo u martu, kada je na videoservisu YouTube objavljen snimak masovne tuče sarajevskih srednjoškolki. Tuča se dogodila u ulici Musala, u centru Sarajeva.

Klix.ba

tačno.net
Autor 4.11.2013. u 12:49

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija