20 tipova na popisu: Gle, tko se to našao u mom krevetu…

tačno.net
Autor 12.7.2013. u 22:44

20 tipova na popisu: Gle, tko se to našao u mom krevetu…

Uz pomoć kratkog opisa na vrijeme se može prepoznati skitnicu, sebičnjaka ili glumicu. Otkrijte s kim ste zapravo u krevetu (ali i vezi), ali i kakav ste vi ljubavnik

Ako volite svoju neovisnost, teško ćete izdražiti više od tjedan dana s kontrol-frikom, a tražite li nekoga tko će se brinuti o vama, veza sa sebičnom osobom bit će potpuni promašaj.

Da biste prepoznali prave partnerove osobine, ponekad je potrebno nekoliko mjeseci. No prije nego što se pozabavite partnerovim osobinama, ne bi bilo loše otkriti kakav ste ljubavnik. Tako ćete znati svoje dobre i loše strane te lakše raditi na vezi. Imajte na umu da svatko ima nekoliko ljubavničkih osobina koje se isprepleću. Na to koje će osobine prevladati u vezi prije svega utječu vrsta odnosa i vanjske okolnosti. No bez obzira na različite osobine, u svakoj vezi prevlada jedna kroz koju vas partner prosuđuje.

Pomoću popisa 20 tipova ljubavnika pokušajte odrediti koji je tip prevladao vašom vezom. Ako vam se ne sviđa kako vas partner vidi – razgovarajte. Jedno drugome iskreno recite što osjećate, što vam smeta, ali i što volite. I pronaći ćete rješenje vaših problema.

1. Darivatelji daju sve, a ne uzimaju ništa

Vi ste nesebičan ljubavnik koji neprestano daje u odnosu. Takav se model razvija najčešće zato što imate osjećaj da ne zaslužujete svog partnera te da ne unosite dovoljno u odnos, pa to stalno nastojite nadoknaditi dodatnim trudom i nesebičnim davanjem.

2. Ja sam trofej i to bi ti trebalo biti dovoljno

Stalno nešto zahtijeva i želi da sve bude po njegovu. Vjeruje da je njegov posao ili hobi najvažnija stvar na svijetu. Ne mari ni za čije želje i snove. Sebe smatra trofejom te vjeruje da svojim prisustvom pridonosi vezi i da je to sasvim dovoljno da njihov partner bude sretan.

3. Ugađalo – sve za osmijeh voljene osobe

Ova vrsta ljubavnika prilagođava se da bi zadovoljila partnera. Spremni su na bezuvjetnu ljubav, a obično ih ispunjava već i osmijeh voljene osobe ili njezino zadovoljstvo. Čak i ako su zbog toga morali odustati od nečeg što sami žele ili istinski vole.

4. Na vrijeme prepoznajte manipulatora

Na prvi su pogled brižni i nose vas kao kap vode na dlanu. S vremenom biste mogli početi osjećati kako vas “guši” suptilnim ograničenjima. Manipulacijama i emocionalnim ucjenama želi vas učiniti ovisnima o sebi te izolirati od ostatka svijeta.

5. Sebičnjak je sam sebi najvažniji

Ova vrsta ljubavnika uvijek dvaput promisli prije nego što učini nešto lijepo za partnera i obično se uvijek pitaju „koja je tu moja korist“. Dok je ne otkriju, obično ništa i ne učine. Diskretno traže više i bolje – bilo da je riječ o većem komadu pizze, ili prilikom planova za sljedeći odmor.

6. Sumnjičavac vam je stalno za petama

Nikada vam potpuno ne pokloni povjerenje i želi da toga budete svjesni. Osjeća se ugroženo kada vam prijatelji i poznanici pokažu i najmanji nagovještaj pažnje. Stalno vas sumnjiči i prikrada se ne bi li vas “uhvatio na djelu”.

7. Pazite se slatkorječivog glumca

Glumac je lukavac kojega ćete teško prepoznati jer se kada ste pokraj njega, obično ponaša kao da mu je stalo. Stalno nastoji pokazati kako je zabrinut za vas i da mu je stalo do vaše sreće, stalno ispituje može li što učiniti za vas, ali u stvarnosti nikad ništa ne bi učinio za vas da se osjećate bolje.

8. Drama im je najbolji scenarij za konačan kraj

Ova vrsta ljubavnika stalno želi iskušavati nešto novo, bilo da je riječ o svakodnevici ili romantičnom bijegu. Ne vole udobnost ni monotoniju, pa ako je počnu osjećati, radije će učiniti nešto dramatično nego pustiti da veza mirno ide prema kraju.

9. Skitnica se vrlo brzo zasiti svega i nestane

Sve im brzo dosadi te uvijek žele nešto novo i više. Vjerojatno će djelovati uzbuđeno prvih nekoliko mjeseci, ali čim faza zaljubljenosti prođe i postane im dosadno, počet će se udaljavati. I vjerojatno će se posvetiti tome da impresioniraju nekoga drugog.

10. Jeste li slijepi pokraj zdravih očiju?

Čak i kad vidi da se udaljavate, ovaj partner se pravi da to ne vidi jer ne želi se mijenjati niti mijenjati bilo što u vezi. Radije će biti vreća za udaranje i progledati partneru kroz prste zbog nedostatka ljubavi ili prevare nego da se suoče s time da bi trebali otići.

11. Pazite, pomaganje je dvosjekli mač

Partner koji stalno pokušava pomoći partneru da postane bolji, bilo tako da ih u nečemu podupiru ili kritiziraju. Smisao njihovog života postaje da podržavaju partnera i pomognu mu da postigne nešto u životu. S vremenom, mogu se pretvoriti u mučenika i žrtvu te na kraju i u manipulatora.

12. Moje drugo ime je kompromis

Vole davati, prilagođavati se i odustajati od svojih želja i planova radi sreće u vezi i rado prihvaćaju želje, planove i odluke partnera. Popuštaju lako, bez svađe ili dugotrajne rasprave jer im je stalo da partner bude sretan. Zbog vas će promijeniti grad, posao, ostaviti prijatelje.

13. Posesivac vam ne dopušta da dišete

Možda vas zaista jako voli, no teško ćete ga natjerati da vam vjeruje i da vas pusti da dišete. Posesivac ima osjećaj da se čitav svijet urotio protiv vas i svaku osobu suprotnog spola vidi kao nekoga tko vas pokušava osvojiti i oteti.

14. Natjecanje – najdraža disciplina

Ljubomorni ljubavnik uvijek želi ono što vi imate i teži da vas nadmaši. Ako ste kupili novi parfem, on će kupiti dva. Radite li zajedno, može se početi duriti zato što je podcijenjen na poslu, iako prije ulaska u vezu s vama nije imao taj osjećaj.

15. Novac je važniji od ljubavi

Materijalisti su više okrenuti prema bogatstvu i raskoši nego prema bilo čemu drugom. Oni žele sve što materijalni svijet može ponuditi i nije ih briga što njihov partner radi “iza njihovih leđa” dok god imaju novac i ugodan život koji novac omogućava.

16. U dobru i zlu, u zdravlju i bolesti, dok…

Vjerni ljubavnici imaju visoka moralna načela i ne gube vrijeme tražeći mogućnosti da prevare partnera. Emocionalno i seksualno su zadovoljne osobe te ne skreću na prvom zavoju da bi iskoristile priliku.

17. Njihova strast upravo je – strast

Uvijek spreman na seks i željan seksa. S njima ćete puno vremena “potrošiti” na vođenje ljubavi. Puni su strasti te ne mogu zamisliti životu kojem bi seks bio na drugome mjestu. Učinit će sve da zadovolje partnera.

18. Samotnjak – najsretniji sa svojim mislima

Cijelo vrijeme živi u svom svijetu. Mora imati “prostora” za sebe. Ponekad ćete osjetiti čak i da su ojađeni ako im niste ostavli dovoljno vremena za samoću. Čak i kad se čini da su sretni, imate osjećaj da im nešto smeta.

19. Entuzijasti vole zajedničke uspomene

Uživaju u svemu, često istražuju nove stvari i za sve imaju vremena, no ne zaboravljaju na vas. S njima neće biti dosadno. Uključuju partnera u svoj život i dijele s njim sve što žele probati te im puno znače zajednička sjećanja.

20. Romantičar – prepun ljubavi i pažnje

Svim će se silama boriti za vas i nastojat će vas impresionirati romantičnim gestama. Istinski su slatki i puni ljubavi, ne propuštajte priliku da budete izloženi gestama ljubavi i romantike. Uživajte u pažnji koju dobivate.

 

24sata

tačno.net
Autor 12.7.2013. u 22:44