A nije seks: Evo šta je ključ uspješne i sretne veze

Stefa
Autor 4.12.2013. u 12:26

A nije seks: Evo šta je ključ uspješne i sretne veze

Američki internet magazin The Huffington Post je sproveoistraživanje među parovima koji su dugi niz godina u braku. Na pitanje koliko je za njihovu ljubav važan seks, parovi su se izjasnili da je bitan, ali je na ljestvici od jedan do deset seks zauzeo ipak šesto mjesto.

Naime, rezultati istraživanja govore da se najveći broj bračnih partnera izjasnio da je dodir mnogo važniji aspekt za sreću od seksa.

Dodirivanjem voljene osobe stavljate do znanja da ste svjesni njene prisutnosti i u istu ruku joj pokazujete svoju naklonost, objasnili su parovi.

Pretjerano nametanje seksa kroz medije kao uslov za dobar brak je doveo do toga da su mnogi parovi počeli da misle da ako svaki dan nemaju vratolomni vatromet u krevetu, onda nemaju ni uspješan brak, odnosno da sa njihovom vezom nešto nije u redu, piše Zenskikutak.rs.

Istraživanje je pokazalo upravo suprotno, a sretni parovi su izjavili da grljenje, ljubljenje i maženje praktikuju mnogo više od samog seksa. 

Postoje razni dodiri i nema onog koji je pravi ili najbolji. Važno je dačesto dodirujete osobu koju volite, što češće i kako god želite. To je pravi međuljudski odnos koji treba da vas vodi kroz svakodnevicu i osigura mir i sreću.

Drugim riječima, najuspješniji brakovi uključuju puno međusobnog dodirivanja, a seks je samo jedan od oblika.

Radiosarajevo.ba

Tagovi:
Stefa
Autor 4.12.2013. u 12:26