BOLESNO DRUŠTVO, BOLESNA DRŽAVA, GRAĐANI U ZATVORU

Gradimir Gojer
Autor 13.1.2020. u 09:27

BOLESNO DRUŠTVO, BOLESNA DRŽAVA, GRAĐANI U ZATVORU

Foto Hina

Svi na ulice!

Otvoreno pismo svima koji su odgovorni za ugrožavanje života građana BiH 

Već dva dana uhićenikom sam. Na uzništvo prisilila me je zagađenost zraka u Sarajevu. Ne izlazim iz kuće jer mi Kanton i Grad Sarajevo ne osiguravaju minimalne uvjete za normalno kretanje izvan zatvorenih prostora. A danima proglašavaju UZBUNU kojom formalno umiruju savjest, iako je rijetko ko od njih uopće ima!!! Pitam se što građani imaju od uzbune koju vlast proglašava, osim što će zasigurno imati veći broj oboljelih saobraćajnih policajaca, na kojima ne vidim zaštitne maske koje bi morali nositi, iako ne znam kako bi s tim maskama komunicirali sa vozačima koje zaustavljaju. Jasno je da je na sceni teatar apsurda…

Ove godine su lokalni izbori, što znači da oni koji su do sada rukovodili gradovima u kojima se svake zime građani guše, stariji nerijetko zbog toga umiru, a djeca pune bolnice umjesto škole, već četiri godine obnašaju dužnosti za koje nemaju niti znanja, niti stručnosti, a što je najgore niti interesovanja da zastupaju interese onih koji su ih birali…

Ali ne radi se ovdje samo o zagađenju zraka najgore i najteže vrste u svijetu.

Dapače, ovdje se radi o bolesnom bosanskohercegovačkom društvu, dubokoj krizi vlasti u Kantonu Sarajevo, nevjerojatnoj količini arogantne nebrige vlasti za svoje stanovnike i poreske obveznike. Radi se o duboko oboljeloj državi Bosni i Hercegovini u kojoj trijumfira političko mešetarenje, kriminal, korupcija i logika isključive stranačke podobnosti.

Pa koga u tako oboljelom društvu i državi može interesirati zdravlje stanovnika bh. gradova?

Ugrožavanje života građana je vrhunac neodgovorne vlasti svih razina u BiH.

U ime djece koja sutra ne idu u školu zbog uzbune, pozivam nadležne na svim nivoima u BiH da najdalje za tri mjeseca stave javnosti na uvid izrađene planove koje mogu izvesti da se sljedeće zime spriječi nedopustivo zagađenje zraka u gradovima.

Pozivam građane da organiziraju i potpisuju peticije nadležnima zahtjevajući od njih isto. A nakon tri mjeseca, ukoliko ne predoče javnosti rješenja i ne pristupe njihovoj realizaciji, čim nam to vjetar dozvoli, masovnim prosvjedima ustanimo protiv onih koji nam uništavaju ostatke života, koje nisu uspjeli dokrajčiti trostruki agresori na našu državu!

Svi na ulice!

Gradimir Gojer, redatelj i pisac

Gradimir Gojer
Autor 13.1.2020. u 09:27