Četiri stvari za seks iz snova

tačno.net
Autor 24.3.2013. u 15:05

Četiri stvari za seks iz snova

Odličan seks se ne događa kao u filmovima, gdje se dva partnera pronađu s istim željama i voljom za eksperimentisanje, već je za to potrebna otvorena i iskrena komunikacija, kažu seksualni terapeuti za časopsi “Examiner”.

Direktan razgovor o seksu za mnoge parove može biti pravi izazov, bilo zbog stida ili iz straha da ne povrede partnera.

1. Komunikacija je neophodna 

Ne treba očekivati da nam partner čita misli, već treba otvoreno reći šta nam u seksu odgovara, a šta bismo voljeli drugačije kako bi nam druga strana mogla bolje udovoljiti, savjetuju stručnjaci. Ističu da je važno biti konkretan, a umjesto kritikovanja jednostavno reći gdje vam i kojim intenzitetom odgovara da vas partner dodiruje. Takođe, možete uzeti ruku partnera i neverbalnom komunikacijom sami pokazati šta želite.

Takođe ne treba pretpostavljati da znate šta vašem partneru najviše odgovara, već ga otvoreno pitajte da li mu nešto prija. Razgovor o seksualnim željama može biti sjajan način pojačavanja seksualne hemije, jer tako otvarate nova područja u kojima možete biti prisni.

2. Ne zaboravite predigru 

Ponekad je seks na brzinu idealan, no ipak u svakodnevnom životu nemojte zaboraviti predigru, jer nemaju svi ljudi jednaku brzinu “seksualnog zagrijavanja”.

Potrudite se da svaka predigra ne bude identična, jer će tako postati predvidiva i manje uzbudljiva, a s predigrom možete početi i satima prije susreta, na primjer vrućim porukama ili pozivom. Iznenadite partnera nekim novim potezom ili idejom gdje želite da vodite ljubav, zagrijte atmosferu senzualnom masažom ili ga naprosto zaskočite u trenutku u kom to najmanje očekuje.

3. Što raznovrsnije, to bolje 

Ako je seks glavno jelo, raznovrsnost je njegov nužan začin, složni su seksualni terapeuti. Podstaknite partnera na isprobavanje novih poza, naoružajte se literaturom poput Kama Sutre, krenite u kupovinu seksi donjeg veša. Možete na papirić napisati neke seksualne fantazije i svake nedjelje izvlačiti jedan sa zadanim scenarijem. Važno je igrati se i seks shvatiti kao dobru zabavu, kažu stručnjaci.

4. Praksom do savršenstva 

Vježba je ultimativni način za usklađivanje među partnerima i razlog zbog kog je seks u dužim vezama bolji nego onaj kod kraćeg poznanstva. Najbrže uče oni koji su spremni da isprobavaju nove stvari, nisu osjetljivi i samokritični kod predloga partnera i seks ne doživljavaju kao tabu temu. Imate li seksualnih problema, bez predrasuda se obratite seksualnom terapeutu koji može pomoći i više nego što mislite i nemojte pretpostavljati da će se stvari “riješiti same od sebe”.
(Kurir)

Tagovi:
tačno.net
Autor 24.3.2013. u 15:05