Četiri zablude o seksu u koje slijepo vjerujemo

tačno.net
Autor/ica 30.3.2013. u 17:41

Četiri zablude o seksu u koje slijepo vjerujemo

Određena pravila u seksu su potpuna zabluda. Mnogi statistički podaci samo su to i ništa više, i ne smiju se uzimati zdravo za gotovo. Iako istraživanja pokazuju da seks mora biti spontan, čest i dug, to ne znači da, ukoliko je u vašem krevetu drugačije, vi ne znate kako se vodi ljubav. Svaki par je jedinstven za sebe, potrebno je samo da se ne držite slijepo nametnutih pravila i da pronađete mjeru koja će podjednako odgovarati i vama i vašem partneru ili partnerki. Evo kojih bi se zabluda trebalo otarasiti zauvijek:

Za seks se mora biti raspoložen

Nije istina da su oba partnera uvijek podjednako raspoložena za seks. To ne treba da tumačite kao odbijanje, već kao trenutnu nezainteresovanost. Brojni su faktori koji mogu da utiču na smanjenje libida, od finansija, umora, pa sve do stresa i preopterećenosti. Problem se jedino javlja ako je jedan partner uvijek neraspoložen za seks. U tom slučaju uzrok treba da se istraži i riješi, bilo da je riječ o medicinskom, psihološkom ili problemu zasićenja.

Savršeni trenuci za seks postoje, ali su vrlo rijetki. Upravo zbog toga ih ne treba čekati, već se u akciju bacite kad god to poželite.

Seks je najbolji kada je spontan

Moderan život je užurban i najčešće isplaniran do najsitnijih detalja, zbog čega ni u seksualnom smislu ne ostaje mnogo mjesta za spontanost. Parovi ne treba da se opterećuju činjenicom da ne smiju da planiraju vrijeme za seks, jer je upravo to ono što dovodi do nezadovoljstva. Istina je da većina parova, nakon svih obaveza, nema vremena za seks i upravo iz tih razloga je bolje da ga planirate nego da ga uopšte ne upražnjavate. Budete li čekali da se situacija namjesti i da se seks desi sam od sebe, moraćete da se strpite duži vremenski period dok do toga ne dođe.

Pokušajte da pronađete vrijeme kada niste opterećeni poslom i niste preumorni. Odvojite trenutke za intimnost, bez obzira na to da li će to biti samo vrijeme za nježnost ili za strastan i divalj seks.

Tri puta nedjeljno je idealna brojka

Redovan seks nužan je sastojak svake dobre veze. Ipak, opterećenost brojem seksualnih situacija koje ste doživjeli tokom nedjelje neće vas usrećiti. Bilo da je riječ o nezadovoljstvu partnera, sumnji u vjernost ili o drugim problemima, seks ne smije da se svodi na brojke. Često je od samog seksa važnija bliskost. Razmjenjivanje nježnosti i poljubaca između partnera realniji su pokazatelj zadovoljstva odnosom nego sam seks. Statistike nisu važne, već to da ste oboje zadovoljni svojim intimnim odnosom.

Dobar seks mora da traje dugo

Dugo i sporo vođenje ljubavi? Zvuči predivno. Ipak, istina je da većina parova za to danas nema ni vremena, ni snage, a često ni volje. Brzinski seks može biti podjednako ispunjavajući, a vrlo često i uzbudljiviji nego dugotrajan i nježan seks. Neobično mjesto, neočekivano vrijeme i jaka strast koju ćete probuditi u partneru učiniće vaš brzinski seks nezaboravnim. Muškarci se često opterećuju ovom zabludom jer vjeruju da žene ne ispunjava kratak seks. Međutim, naučnici tvrde drugačije.

 

Izvor: 24sata.hr

tačno.net
Autor/ica 30.3.2013. u 17:41