ČUDO ILI… Kada Vatikan bira novog Papu Barcelona uvijek pobjeđuje 4-0!

tačno.net
Autor 13.3.2013. u 16:25

ČUDO ILI… Kada Vatikan bira novog Papu Barcelona uvijek pobjeđuje 4-0!

U utorak je u Vatikanu započelo biranje novog Pape, poglavara Rimokatoličke crkve, a španjolski mediji su “iskopali” zanimljive podatke kako je time, zapravo, najsretniji bio nogometni klub Barcelona…

Očigledno postoji određena tajna veza između Barcelone i dana kada se bira novi Papa. Naime, kada god se u Vatikanu birao novi Papa katalonska momčad nije izgubila. Čak štoviše, ostvarivala je itekako uvjerljive i važne pobjede, te u natjecateljskim utakmicama uvijek s 4-0!

Cijela priča je počela 26. listopada 1958. godine kada je za Papu izabran Ivan XXIII., a tog je dana Barcelona s 4-0 pobijedila Real Madrid. Nevjerojatno, ali s 4-0 je Barcelona pobijedila i Las Palmas 14. listopada 1978. godine kada je za Papu izabran Ivan Pavao II. Da bi sve bilo prilično čudno, ovog je tjedna, u vrijeme dok kardinali vjećaju o novom Papi, Barcelona s 4-0 svladala Milan u uzvratnom ogledu osmine finala Lige prvaka.

Spomenimo i da je Barcelona, u vrijeme kada se birao Papa, odigrala i tri prijateljske utakmice, a dvije je dobila ogromnim razlikama od 6-0 i 6-1.

tačno.net
Autor 13.3.2013. u 16:25

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija