Da li ćaskate nakon seksa?

tačno.net
Autor 31.5.2013. u 20:14

Kako stučnjaci kažu, tajna za prepoznavanje “pravog muškarca” nije u seksu, već u “slatkom ćaskanju” nakon njega...

U istraživanju u kojem je učestvovalo 465 parova, otkriveno je da je razgovor nakon seksa tajna uspješne veze. Žene čiji se partneri samo okrenu na drugu stranu i zaspe, osjećaju nesigurnost i potrebna im je pažnja.

Autor studije, Danijel Kruger, sa Univerziteta u Mičigenu kazao je da je želja za emotivnom bliskošću, pažnjom i komunikacijom najveća u onom trenutku kada partner zaspe prvi. Razmjena nežnosti poslije seksa je ključni način da se iskaže posvećenost i privrženost.

Iako se zaključak odnosi i na muškarce i žene, statistički gledano muškarci su ti kojima se uglavnom prvima javlja san na oči. Postoji opravdanje za to: nakon seksa muškarac zaspe prvi, jer se u njegovom tijelu luče hormoni oksicitin i prolaktin koji imaju sedativno dejstvo, piše Novimagazin.rs.

Doktor Kruger i koautor studije, Suzan Hjudžis sa Univerziteta u Pensilvaniji vjeruju da razlozi za muški san poslije seksa nisu samo hemijske prirode već da oni time nesvjesno pokušavaju da izbjegnu bilo kakvu priču o vezivanju i vezi, što je nešto za čime njihove partnerke žude.

Muškarci koji se najviše plaše vezivanja najmanje su raspoloženi za razgovore na jastuku a žene koje jedva čekaju da se vežu, najviše su isfrustrirane kada njihovo partner u tim momentima samo zaspi.
Studija je utvrdila da je ženama spavanje pored partnera važnije nego muškarcima a kao razlog navode da to može biti dio njihove strategije da smanje šanse da ih partner ostavi zbog neke druge.

tačno.net
Autor 31.5.2013. u 20:14