Dan bijelog štapa: “Počela realizacija inicijative Naše Stranke Novi Grad za postavljanje zvučne signalizacije“

tačno.net
Autor 14.10.2013. u 08:41

Dan bijelog štapa: “Počela realizacija inicijative Naše Stranke Novi Grad za postavljanje zvučne signalizacije“

Na 4. sjednici OV Novi Grad Sarajevo održanoj 4.4.2013. godine, Klub vijećnika Naše Stranke Novi Grad pokrenuo je inicijativu za postavljanje zvučne signalizacije na raskrsnicu između Općine i zgrade RTV doma i na raskrsnici kod Centra za slijepe i slabovidne osobe u Nedžarićima.

Nakon sprovedene zakonske procedure općinskih službi završeno je postavljanje zvučne signalizacije kod Centra za slijepe i slabovidne osobe u Nedžarićima, a zatim će se pristupiti njenom postavljanju na raskrsnicu između Općine i zgrade RTV doma.

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa Naše Stranke Novi Grad upućuje apel različitim nivoima vlasti da pri izradi projekte dokumentacije za buduće saobraćajnice vode računa o postavljanju priključaka za zvučnu signalizaciju.

Problemi slijepih i slabovidnih osoba u našoj zemlji se teško rješavaju, kao što su: pomagala, školovanje, rehabilitacija, status u društvu i sl.,. Takvo stanje nije odraz samo ekonomskog stanja društva već odnosa odgovornih subjekata prema problemima i potrebama slijepih osoba i drugih osoba sa invaliditetom. Pored navedenih problema ovim osobama je stalno ugrožena bezbjednost prilikom kretanja“, smatra Vernes Ćosić vijećnik Naše Stranke Novi Grad.

tačno.net
Autor 14.10.2013. u 08:41

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija