I visina je bitna!

tačno.net
Autor/ica 19.12.2013. u 13:32

I visina je bitna!

Rasprava da li je veličina bitna valjda je već prevaziđena. Žene sada više pažnje obraćaju na visinu, pokazalo je novo istraživanje.

Kada je riječ o online zabavljanju koje je sve popularnije u svijetu, podaci prikupljeni u ovom istraživanju pokazali su da muškarci često lažu o svojoj visini, pa su tako dame zakazivale sastanak sa dečkom visokim 1,80 metara, koji je zapravo znatno niži.

Ipak, studija je pokazala i da oni imaju “opravdanje” zašto to rade. Naime, žene više vole visoke muškarce!

Podaci sakupljeni na siteu za online zabavljanje AYI.com otkrili su da je veličina ili zapravo, visina, izuzetno važan kriterijum po kome djevojke odlučuju da li će nekome pružiti šansu.

Istraživači su analizirali više 80.000 razmjenjenih poruka između korisnika raznih siteova za online zabavljanje.

Tom prilikom, otrkrili su da svaki dodatni centimetar na visinu muškarca povećava i šansu da će uspjeti da izvede djevojku na sastanak, pa je tako mnogo više djevojaka kontaktiralo visoke muškarce. Sa druge strane, dame su pokazale manje interesovanje za niže muškarce.

Nakon provedene studije, istraživači su došli do zaključka da je visina muškarca koju žene smatraju idealnom oko 1,80 metara. Momci te visine koji su korisnici siteova za online zabavljanje kontaktirani su u prosjeku 33 odsto puta više, u odnosu na niže muškarce.

Ipak, dame ne vole ni previše visoke muškarce i uglavnom će ih izbjegavati. Oni koji su visoki oko 1,95 metara kontaktirani su 24 odsto manje od strane djevojaka.

Statistika pokazuje da će djevojke “odmjeriti” muškarca koristeći se podacima sa njegovog profila na ovim siteovima, kao i da mu uopšte neće pružiti šansu ukoliko je previše nizak.

Zašto je damama toliko važna visina? “Ima nešto posebno uzbudljivo kod visokih muškaraca. Oni imaju veći potencijal da budu vođe, imaju daleko više samopouzdanja i uglavnom nisu ljubororni na druge muškarce”, objasnila je psiholog Susan Kraus.

To nije nikakvo pravilo, ali ako malo bolje pogledate, u većini parova muškarac je viši od djevojke barem za centimetar.

“Kada je riječ o ljubavnim vezama, visoki muškarci su atraktivniji zato što djevojke smatraju da će oni zbog toga bolje čuvati porodicu i voditi računa o njoj”, rekla je psiholog Kraus.

(Vijesti.ba)

tačno.net
Autor/ica 19.12.2013. u 13:32