IZ MUŠKE PERSPEKTIVE: Pet najvećih grešaka koje žene čine u krevetu

tačno.net
Autor 3.10.2013. u 10:45

IZ MUŠKE PERSPEKTIVE: Pet najvećih grešaka koje žene čine u krevetu

Terapeutkinja i savjetnica Julie Orlovsastavila je listu najčešćih prigovora muškaraca na partnerice u seksualnom smislu.

Lista je nastala, kako ističe, da bi potaknula komunikaciju među partnerima, ne kako bi izazvala stid ili osjećaj krivice. I baš kao što svaka veza zahtijeva stalna propitivanja, komunikaciju, pregovaranje i pažnju, tako je i s intimnim odnosom.

Konačno, ljudi puno toga pripisuju seksualnosti – snagu, privlačnost, prihvaćanje, kontrolu, ljubav – istraživanje svoje seksualnosti i komunikacija s partnerom o seksu može biti rizična, ali se i isplatiti.

Zato dame, ovo je pet najvećih grešaka koje žene čine u krevetu:

1. Očekujete od ljubavnika da vam čita misli. Muškarci to ne mogu, a svaka žena ima različite želje i stvari koje je zadovoljavaju. Naučite partnera kako da vas zadovolji. Budite konkretni i jasni. Nježni, a jasni pokreti bit će dovoljni. On vas želi zadovoljiti, vi mu samo trebate pokazati kako.

2. Previše ste pasivni. To se pokazuje na više načina (uključujući onaj pod brojem 1). Muškarci ne žele nužno uvijek voditi igru. Inicirajte seks, i muškarci vole biti zavedeni. Budite spremni na nove stvari. Izađite iz svoje ugodne zone – možda otkrijete nove načine zadovoljstva.

3. Očekujete da vas partner zadovoljava na zahtjev – bilo kad, bilo gdje. Suprotno uvriježenom mišljenju, muškarci nemaju instant dugme za seks. I muškarci mogu biti premoreni, pod stresom, nezainteresirani ili im se samo mazi.

Respektirajte činjenicu da ne mora i njemu nužno biti do seksa, ako je vama u tom trenutku i da ne mora odmah skakati na vaš zahtjev. Ipak, ako ga želite zagrijati, zapamtite da predigra i zavođenje funkcioniraju na isti način kao i kod vas. Polako, suptilno, kreativno… Važno je osjetiti njegovo raspoloženje i potrebe. Znati kada odstupiti i naučiti kako voli da ga dodirujete prije, tokom i nakon seksa.

4. Pričanje tokom i nakon seksa. Iznenadilo bi vas koliko žena koristi seksualni susret kao vrijeme za raspravljanje o svojim potrebama, rasporedima, problemima… Zato, ako nisu u pitanju mazne, seksi izjave, suzdržite se. Prestanite s bilo kojim neseksualnim razgovorom. To je vrijeme za taktilno povezivanje. Isto se odnosi na vrijeme nakon seksa. Muškarci često zaspu nakon seksa, jer su im tijela tako dizajnirana. Ne uzimajte to lično. Dajte mu vremena da se odmori i oporavi.

5. Ne brinete o higijeni. ‘Puno muškaraca ima tu primjedbu’, kaže Orlov. Zato, budite svjesne općeg zdravlja i higijene. Posebno pripazite na higijenu ako znate da izlazite na vrući spoj. Budite svjesni moguće infekcije i pazite na svoje zdravlje. Naravno, isto se odnosi i na muškarce. Budite odgovorni partneri jedno prema drugome.

Magazin.hr

tačno.net
Autor 3.10.2013. u 10:45

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija