IZNENADIT ĆE VAS: Ovo su sitnice koje presudno utiču na seks

tačno.net
Autor 12.9.2013. u 09:01

IZNENADIT ĆE VAS: Ovo su sitnice koje presudno utiču na seks

Svaki par bilo u vezi ili braku, u spavaćoj sobi bi htio da održi strast. Međutim, ponekad zbog svega što donosi svakodnevica nije lako imati zadovoljavajuć seksualni život. Pritom mnogi muškarci i žene zaborave i na one sitnice koje su itekako važne

Svaki par bilo u vezi ili braku, u spavaćoj sobi bi htio da održi strast. Međutim, ponekad zbog svega što donosi svakodnevica nije lako imati zadovoljavajuć seksualni život. Pritom mnogi muškarci i žene zaborave i na one sitnice koje su itekako važne.

Mnogima se često čini kako lista s dnevnim obavezama nema kraja, a uz posao, djecu i sav stres, teško je održavati još i seksualni život.

Stoga vam donosimo deset sitnica koje možete praktikovati svakodnevno, a koje će probuditi uspavane strasti svima onima kojima je to potrebno. Možda će vam zvučati neuvjerljivo, ali ako se pridržavate ovoga, seks će vam biti bolji i osjećaćete se kao što ste se osjećali na početku, kad ste bili zaljubljeni.

Držite se za ruke što je više moguće

Čak i ako sjedite na kauču i gledate film, držite se za ruke. Dodirivanje je znak intimnost, a može dodir ruka može dovesti i do dodira na drugim mestima na tijelu, a to može odvesti spontano još dalje.

Šaljite jedno drugome seksi poruke

Za ovo ne treba birati ni mjesto ni vrijeme, neka bude spontano, kad dobijete inspiraciju. Ako se druga osoba nalazi na poslu ili sastanku, bit će još uzbudljivije.

Ne zaboravite komplimente

Barem jednom dnevno kažite partneru/partnerki nešto lijepo, nešto zbog čega vam je neodoljiv/neodoljiva. Nešto što volite kod njega/nje.

Poljupci u javnosti

Kad ste se zadnji put poljubili u javnosti? Vjerojatno vam je to toliko postalo strano da uopšte ne možete da se sjetite… Šteta. Trebalo bi ponekad da se podsjetite toga , onako kao na početku veze.

Recite partneru da ga volite

A kad ste posljednji put rekli partneru/partnerki da ga/je volite? E pa trebalo bi to često da govorite i zaista mislite tako.

Ne čekajte priliku za seks

Možda čekate idealnu priliku za seks, uveče kad sve obavite i onda ste toliko umorni da razmišljate samo o spavanju… Nemojte čekati priliku za seks, nađite vremena!

Razgovarajte o seksu

Recite partneru/partnerki o vašim seksualnim maštarijama i pitajte ih za njihove. To je jedini način da se ostvare, ako oboje to želite.

Skinite se

Zašto za promjenu ne biste bili goli u kuhinji? Budite goli na mjestima na kojima inače niste goli. U kupatilu je klasika, ali ako vas dragi vidi golu u kuhinji, iznenadiće se prijatno.

Ljubite se kao prvi put

Nakon nekog vremena parovi se počnu ljubiti nekako iz navike, u prolazu. A zašto se ne biste ljubili nježno, polako i dugo kao na početku veze i zaista uživali u tome. To je tako jednostavno, a puno znači.

b92

tačno.net
Autor 12.9.2013. u 09:01