Jeste li u vezi s emocionalno nedostupnim muškarcem?

tačno.net
Autor 16.12.2013. u 11:37

Jeste li u vezi s emocionalno nedostupnim muškarcem?

Ima li što gore od emocionalno nedostupnog muškarca? One žene koje su imale prilike upoznati i biti u vezi s takvim muškarcem, vjerojatno su kasnije poželjele da su cijelo vrijeme bile slobodne. Naime, veza s takvim muškarcem ponajprije znači igru sa živcima, sa strpljenjem, s vašim emocijama, samopouzdanjem…

Emocionalno nedostupne muškarce i nije tako teško prepoznati  na samome početku, ali većina žena se uvijek nada da će one biti te zbog kojih će se otvoriti. No, nažalost, to je vrlo rijetko. Događa se upravo suprotno, one se opeku, što nerijetko ostavlja i dublje ožiljke. On može biti on dobra osoba, ugodno društvo, prštati od šarma i biti pravi nezasitni pastuh u krevetu, no ako nema nikakve potrebe ni želje emocionalno se vezati uz vas, postoji vrlo malo stvari s kojima možete preokrenuti stvari u smjeru u kojem biste vi željeli da veza ide.

Osim toga, zašto biste i htjeli biti s nekim tko nije spreman voljeti vas kao što vi volite njega? Zapamtite, svi mi zaslužujemo uzvraćenu ljubav, poštovanje, strast…

Ako niste sigurni je li muškarac s kojim ste u vezi emocionalno nedostupan, evo smjernica prema kojima ga možete prepoznati.

1. Ima izgovor za sve – Nigdje vas ne predstavlja kao djevojku nego kao prijateljicu, njegov status na društvenoj mreži je neodređen ili nakon mjeseci viđanja piše da nije u vezi, a kada ga pozovete „na red“ zbog toga, ima čudna i neodređena objašnjenja, primjerice, „da ne želi svoju intimu eksponirati na društvenim stranicama“ ili „da ne želi da ga ljudi ogovaraju i tračaju“ ili možda najbolji izgovor „da se s vama u vezi osjeća kao da je još uvijek slobodan“. Bilo koji od ovih izgovora je, kada razmislite, jadan i djetinjast.

2. Nedostupan je i fizički – Saznate da je bio na utakmici s dečkima preko fotografije koja je objavljena na društvenoj mreži, a kada mu pošaljete poruku ili ga nazovete, ne odgovora satima ili čak danima. Ponekad imate osjećaj kao da je nestao s lica zemlje, a kada vas nazove, u svojem nejavljanju ne vidi ništa loše ili mu je glavni izgovor da je prezaposlen. Kada ga trebate, nikad ga nema, no odmah zove kada njemu nešto treba od vas.

3. Veliki misterij – Već ste mjesecima „u vezi“, ali vi u biti o njemu znate vrlo malo, a i polovicu toga, saznali ste od nekoga drugoga tko ga poznaje. Nemate pojma što zapravo radi i gdje, prije mjesec dana postao je stric, a vi ste o tome saznali od njegovih prijatelja i na vjenčanje prijatelja ide sam ili vodi sestru.

4. Sam sebi najvažniji – Vaše sastanke određuje prema svojem rasporedu, jer je samo „on“ prezaposlen i nikad nema vremena. Za vas ima vremena samo kada nije sa svojim društvom kojemu vi nemate pristup. Zove vas samo kada želi „akciju“ u krevetu, a razgovara s vama, samo toliko da vas može i sljedeći puta nazvati i „naručiti“ po želji, poput fast-fooda.

5. Određuje status veze – Njemu se sviđa da se vaša veza ne razvija previše brzo, odnosno sviđa mu se držati vas na distanci jer tako ima „slobodu“ upoznavati nove ljude, a prema tome i nove žene kao potencijalne ljubavne partnerice s kojima će vas prema želji zamijeniti.

6. Uvijek se izmotava – Njegov raspored i planovi su uvijek negdje u zraku, posebno kada su u pitanju planovi s vama. Naći će se s vama ako zaista neće imati bolju alternativu, a ako želite nešto isplanirati s njim, uvijek vam kaže da će vam još javiti, da nije siguran, da mora provjeriti, razmisliti. Na direktna pitanja o bilo čemu daje neodređene odgovore koji nemaju smisla ili kaže nešto, a ne kaže ništa. Ako ga nešto zamolite da učini za vas, to su uvijek velike drame i odricanja s njegove strane.

7. Druge žene – Prekinuo je dugogodišnju vezu ili brak, ali još nije raskrstio sa starim životom, što može biti razlog njegove emocionalne nedostupnosti. Ili pak ima „prijateljice“ s kojima se nalazi „na kavi“, s kojima se dopisuje, te ih „vadi iz ladice“ po potrebi i želji.

8. Izbjegava direktan kontakt – Šalje vam poruke putem društvenih mreža, e-maila i svih mogućih drugih aplikacija, ali na direktne telefonske pozive rijetko odgovara. Na taj način drži vas na sigurnoj distanci, te odgovara samo na one stvari koje mu odgovaraju. Osim toga, takav način komuniciranja sprečava mogućnost vaših pitanja koja mu možda neće odgovarati.

9. Vi ste mu plijen – Želi vas, zavodi, lovi poput lovca, no kada padnete na njegov šarm i druge kvalitete, počinje raditi distancu, a što više vi zahtijevate od njega, on manje daje. Na kraju, ako ga mu to i kažete u lice, sve će poreći i kazati da ste sve to umislili. Neprestano imate osjećaj kao da ste s njim na tankome ledu i nikada ne znate kako će reagirati.

10. Lažljivi laskavac – Govori vam da ste savršena za njega, da vas ne zaslužuje, te da ćete jednog dana biti „savršena žena“ nekome drugome. Na taj način daje do znanja da nije spreman na ozbiljnu vezu, te se ograđuje od vas kako ne biste pomislili da ta vaša veza može potrajati i postati nešto više.

11. Seksom pokazuje „emocije“ – Sve što radi s vama ima samo jedan cilj – odvesti vas na kraju u krevet. Prije seksa vam priča bajke, seks je fizički zadovoljavajući, ali hladan, a nakon toga, nema malih razgovora na jastuku, maženja, te se na kraju osjećate prazno i iskorišteno. Najčešće nakon seksa tipka po mobitelu, provjerava poruke i mailove, zaspe ili ode.

12. Ne zanima ga vaš život i problemi – Ne želi upoznati vašu obitelj i prijatelje, ne zanima ga kako ste proveli dan, tjedan, mjesec, imate li problema ili ne. Ako mu vi o tome i pričate, on vas ionako ne sluša. Većina stvari koje se tiču vas su mu dosadne.

zena.hr


Tagovi:
tačno.net
Autor 16.12.2013. u 11:37