Kako istinski uživati u seksu?

Autor 10.5.2012. u 18:10

Kako istinski uživati u seksu?

Žena koja je previše sramežljiva ne može istinski uživati u seksu, ali dobra je vijest da postoje trikovi kojima si sama može pomoći

 

Hrabrost i odvažnost u spavaćoj sobi nije svojstvena svakoj ženi. Točnije, ima puno žena koje osjećaju sramežljivost kada je riječ o seksu. Dakako, takve žene neće seusuditi tražiti ono što zapravo žele u seksu. To može biti iznimno frustrirajuće, ali lijeka ima. Američka seks terapeutkinja Jennifer Gunsaullus sastavila je listu savjeta koja može pomoći svim sramežljivim ženama da otpuste svoje blokade i istinski uživaju u seksu.

Usredotočite se na flertanje
Nemojte podcjenjivati moć flerta, posebno kada je to sredstvo uz pomoć kojega ćete zatražiti ono što želite u krevetu. Žene često zaboravljaju da seks zapravo ne započinje u spavaćoj sobi. Sve je u iščekivanju, stoga je dobro predigru započeti puno prije samoga seksa. Primjerice, ako ste u vezi, možete predigru započeti već ujutro. Puno će vam lakše biti započeti igrice ako ga ne gledate odmah u oči. Flertajte s njim od jutra i nastavite to činiti tijekom cijeloga dana – SMS-om, telefonom, e-mailom… Osim što će on u tome uživati, vi ćete se malo pomalo početi opuštati i do večeri vaša će hrabrost narasti, a sramežljivost će nestati ili će barem biti znatno smanjena.

Odjenite se seksi
Ako vam je problematično verbalno izraziti želju za seksom, postoje i drugi načini na koje možete partneru dati do znanja da ste raspoloženi za seks. Primjerice, prilično dobru poruku poslat će odjeća. Muškarci su vizualna bića i uzbuđuje ih ono što vide. Dakle, umjesto pamučnog donjeg rublja odjenite neko seksi rublje, čipkasto ili svileno. Potom odjenite neku ženstvenu haljinu, neka bude seksi, ali ne i vulgarna. Već samo rublje će učiniti čuda jer ćete se osjećati seksi i to će umanjiti vašu sramežljivost.


Stvorite romantični ugođaj

Thinkstock

Sramežljivost je moguće ublažiti i uživati u seksu

Sramežljivost se može ukloniti ili barem smanjiti i dobrom pripremom. Prije nego što dođe partner, stvorite pravi ugođaj u spavaćoj sobi ili nekoj drugoj prostoriji u kojoj ćete boraviti. Stavite cvijeće, pošpricajte malo parfema po posteljini, upalite svijeće, stavite bocu vina na ormarić i prigušite svjetla. Dok to budete radili i vas će hvatati romantično raspoloženje pa jednostavno nećete imati vremena za razmišljanje o stidljivosti. Uostalom, kada partner dođe nećete morati ništa govoriti jer će već sama prostorija i ugođaj u njoj poslati jasnu poruku.

Razgovarajte
Sramežljivim osobama neugodno je otvoreno razgovarati o bilo čemu što ima veze sa seksualnošću. No ako je vaša veza dovoljno stabilna i između vas vlada povjerenje, skupite ipak malo hrabrosti i otvoreno porazgovarajte s partnerom. To je zapravo najbolje rješenje za suočavanje s vašom sramežljivošću. Objasnite partneru kako se osjećate jer to će i njemu pomoći u ophođenju s vama. Vjerojatno ste katkada ljuti na njega jer se ne ponaša onako kako vi želite, ali to je samo zato što ne razumije. Otvoreni razgovor razriješit će puno toga i vama će zaista biti lakše uživati u seksualnosti – svojoj, ali i njegovoj.

Autor 10.5.2012. u 18:10