Kakvi muškarci vole velike grudi?

tačno.net
Autor 7.3.2013. u 21:10

Kakvi muškarci vole velike grudi?

Zvuči kao klišej, ali je čini se istina da seksistički nastrojeni muškarci vole veće grudi, pokazuje studija koja tvrdi da muškarci koji obično idealiziraju tradicionalni koncept ženstvenosti te doživljavaju žene kao blaga i slaba bića, više vole bujna poprsja

Autor: tportal.hr

Ova se veza pokazala najjačom kada je riječ o benevolentnom seksizmu. Drugim riječima, muškarci koji obično idealiziraju tradicionalni koncept ženstvenosti te doživljavaju žene kao blaga i slaba bića, najvjerojatnije će voljeti velike grudi.

‘Može se tvrditi da benevolentno seksistički muškarci percipiraju veće ženske grudi privlačnima budući da su veće grudi na ženi povezane s vidljivom ženstvenošću’, piše u studiji.

Rezultati međutim ne znače da su svi muškarci koji vole bujnije obline seksisti. No ovo je istraživanje dobar podsjetnik da društveni stereotipi o tome što čini ženu seksualno poželjnom ne utječe samo na način na koji žene doživljavaju sebe ili kako zamišljaju da ih muškarci vide. Ove ideje značajno utječu na način kako muškarci doživljavaju žene: koliko su privlače jednako kao i koliko misle da su moćne.

tačno.net
Autor 7.3.2013. u 21:10