MARIJANA PULJAK: „Izjava predsjednika Milanovića je sramotna“

tačno.net
Autor/ica 28.5.2020. u 13:29

MARIJANA PULJAK: „Izjava predsjednika Milanovića je sramotna“

 

„Izjava predsjednika Zorana Milanovića o tome da će ‘vidjeti’ hoće li izaći na izbore šokantna je, zabrinjavajuća i sramotna. Iako bi svojim primjerom kao predsjednik trebao motivirati građane da u što većem broju izađu na izbore i tako legitimno odaberu vlast, Milanović se bezobrazno izruguje s ozbiljnim demokratskim procesima. Onim istim koji su mu omogućili da danas iz svoje fotelje na Pantovčaku građanima ležerno propovijeda o suzdržanosti i nepristranosti“, poručila je u četvrtak predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak, komentirajući najnovije izjave predsjednika Milanovića.

Podsjetimo, komentirajući svoju izjavu da ne zna hoće li izaći na izbore, Milanović je u četvrtak, među ostalim, poručio građanima da glasaju, dok će on vidjeti hoće li to učiniti jer ne želi da se uz njegovo djelovanje pripisuje bilo kakva pristranost.

„Izlazak na izbore nije samo pravo, već i građanska dužnost svih osoba s pravom glasa. Jačanje svijesti o tom pravu i poticanje na njegovo korištenje jedini je način da se učvrste demokratski procesi, ali i da se dogode promjene koje će unaprijediti ovo društvo. Kada predsjednik iz svoje pozicije izjavi da ne zna hoće li glasati na izborima, zapravo šalje poruku građanima da to ni oni ne trebaju učiniti, što je licemjerno, opasno i vrlo neodgovorno“, rekla je Puljak.

Dodala je kako je Milanović očito ostvario svoj san kada je zasjeo u fotelju predsjednika, na poziciju iz koje se lagodno ne želi miješati niti u ono što bi trebao. „Ništa drugo ne možemo zaključiti, osim da ovakvim izjavama pokazuje kako mu nije stalo niti do građana koji su ga korištenjem prava glasa izabrali niti do budućnosti ove zemlje. Nismo puno očekivali, ali ovo je previše. Uloga predsjednika republike zahtijeva odgovornost i Zoran Milanović mora pokazati barem minimum poštovanja prema funkciji koju obnaša. Pozivamo građane da ignoriraju ponašanje predsjednika, da izađu na birališta 5. srpnja u što većem broju i da biraju pametno“, zaključila je Puljak.

tačno.net
Autor/ica 28.5.2020. u 13:29