Misimović ostaje bez poziva protiv Slovenije?

tačno.net
Autor 7.1.2013. u 15:26

Misimović ostaje bez poziva protiv Slovenije?

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović po svemu sudeći neće se naći na spisku za prijateljsku utakmicu protiv Slovenije.

“Ne vjerujem da će se ime Zvjezdana Misimovića naći na spisku igrača za prijateljski dvoboj protiv Slovenije. Miske u zadnje vrijeme nikako nije igrao u Dinamu iz Moskve, a posljednju utakmicu koju je odigrao bila je prijateljska utakmica protiv Alžira”, kaže Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

“Osim toga što nije spreman, teško će mu biti da dolazi na prijateljsku utakmicu čak iz Kine”.

Sušić još uvijek nije odlučio da li će računati na Misimovića u utakmicama kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u martu.

“Ne donosim nikada takve odluke ishitreno. Moram dobro razmisliti o svemu. Namjeravam se konsultovati sa svojim saradnicima po ovom pitanju, ali i sa drugim igračima. Ja sam već to jasno rekao: Igrači koji odu igrati u Kinu, Japan ili Koreju teško mogu dobiti poziv za reprezentaciju”, kaže Sušić.

Selektor BiH je dodao da protiv Slovenaca neće biti novih igrača na spisku.

“Da bih pozvao nekog novog, morao bih se odreći nekog od igrača koji su već tu. Spisak za Sloveniju će biti sačinjen od igrača koji su bili u reprezentaciji u zadnje vrijeme”, dodao je Sušić.

Spisak za prijateljsku utakmicu sa Slovenijom Safet Sušić trebao bi objaviti 21. ili 22. januara.

 

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor 7.1.2013. u 15:26