Muškarci i žene jednako lažu o seksu – da ostave bolji dojam

tačno.net
Autor 31.5.2013. u 20:29

Muškarci i žene jednako lažu o seksu – da ostave bolji dojam

Perverzne šale žene pričaju jednako često kao i muškarci, no dok muškarci tipično lažu da su spavali s više žena, one smanjuju broj ljubavnika jer se to od njih očekuje

Kulturološka i društvena očekivanja i dalje su prisutna u doživljaju seksualnosti, pa se pripadnici oba spola ponašaju ili barem govore ono što se od njih očekuje, tvrde psiholozi sa Sveučilišta Ohio. Za muškarce to znači ostavljanje dojma “pravih muškaraca” pretjerivanjem u broju svojih seksualnih iskustava, dok će žene redovito umanjiti broj ljubavnika kako bi zvučale “čednije”, piše Daily Mail.

Ipak, žene će danas pokazati neke karakteristike tipično muškog ponašanja, ponajprije s duhovitim komentarima i perverznim šalama, dok će se muškarci ponašati emotivnije i sličnije ženama pišući romantične poruke, utvrdila je studija na preko 300 studenata u dobi od 18 do 25  godina. U njoj su ispunjavali upitnik o svom seksualnom životu i ponašanju, a zatim na ista pitanja odgovarali priključeni na detektor laži.

Pripadnici oba spola u jednakoj su mjeri lagali o zadovoljstvu seksualnim životom, ali i u odgovaranju na pitanja o broju partnera.

– Muškarci i žene su imali drugačije odgovore na detektoru laži jer su tada znali da moraju biti iskreni. To je dokaz da ljudi imaju potrebu biti poput drugih i uklopiti se u očekivanja – zaključio je voditelj studije Terri Fisher.

24sata

tačno.net
Autor 31.5.2013. u 20:29