Obama podržao Hilari Klinton

tačno.net
Autor 10.6.2016. u 09:37

Obama podržao Hilari Klinton

Američki predsednik Barak Obama podržao je kandidaturu Hilari Klinton za funkciju predsednika SAD.

U video poruci iz Bele kuće Obama je rekao da smatra da nikada nije bilo nikog tako kvalifikovanog da obavlja funkciju predsednika SAD.

“Znam kako ovaj posao može biti težak. Zato i znam da će Hilari biti tako dobra u tome. U stvari, ne mislim da je iko ikada bio kvalifikovaniji za ovo mesto. Ona poseduje hrabrost, saosećajnost i srce za ovaj posao i to kazem kao neko ko je morao da debatuje sa njom više od 20 puta“, rekao je Obama misleći na debate tokom predsedničke kampanje 2008. godine.

Ova odluka usledila je nakon što se Obama sastao sa rivalom Hilari Klinton, demokratskim senatorom Bernijem Sandersom.

“Sekretarka Klinton i senator Sanders mogli su da budu rivali tokom ovih preliminarnih izbora. Ali, oboje su patriote koji vole ovu zemlju i dele viziju Amerike, u koju svi verujemo – Ameriku punu nade, Ameriku velikog srca, Ameriku koja je jaka i poštena, koja svakom detetu daje podjednaku šansu kakvu smo i mi imali”, poručio je Obama.

Barak Obama i Berni Sanders

Barak Obama i Berni Sanders

Senator iz Vermonta Berni Sanders je nakon susreta sa Obamom u Beloj kući rekao da će sarađivati sa Klintonovom kako bi zaustavili republikanca Donalda Trampa.

“Nestrpljivo čekam da se uskoro sastanem sa njom i da razmotrimo kako možemo da sarađujemo da bismo pobedili Donalda Trampa i stvorili vladu koja će predstavljati sve nas a ne samo jedan procenat”, rekao je Sanders novinarima nakon razgovora sa Obamom.

Sanders je potvrdio da će tehnički i dalje ostati u predizbornoj kampanji i da ima mnogo toga da kaže na konvenciji Demokratske stranke u Filadelfiji krajem jula, iako je svestan da će ona potvrditi pobedu njegove rivalke.

“Nastavićemo da radimo sve što što možemo kako bi se suprostavili trenutnoj struji, oligarhijskom obliku društva u kome nekolicina milijardera ostvaruje ogromnu moć nad našim političkim, ekonomskim i medijskim životom”, poručio je Sanders.

Takođe je rekao da je nedopustivo da milioni starijih građana i ratnih vojnih invalida strepe da li će imati šta da jedu zbog nedovoljnih socijalnh davanja.

Bivša državna sekretarka Hilari Klinton proglasila je prethodno pobedu u trci za nominaciju Demokratske partije za predsednika SAD pošto je pobedila na unutarstranačkim izborima u tri od šest saveznih država.

RSE

tačno.net
Autor 10.6.2016. u 09:37

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija