Red se polako formira, nude se Sušić, Despotović

tačno.net
Autor 1.11.2013. u 14:32

Red se polako formira, nude se Sušić, Despotović

Mladi reprezentativac Srbije Đorđe Despotović, igrač belgijskog Lokera skrenuo je pažnju javnosti iz BiH izjavom kako bi uskoro trebao dobiti pasoš BiH i kako je spreman zaigrati za našu reprezentaciju.

Despotović je nakon tučnjave na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske kaženjen uslovno tri mjeseca zatvor ukoliko sličan incident ponovi, nakon čega više nije pozivan u reprezentaciju Srbije. Prije nekoliko dana Despotović se oglasio u medijima:

“Niko u Srbiji nije stao uz mene, ostavljen sam, jednostavno na cjedilu, kažnjen zbog onoga što se dogodilo. Posjedujem dvojno državljanstvo, nisam odigrao ni jedan meč u majici najjače srpske reprezentacije, čuo sam da se Bosanci nekoliko posljednjih mjeseci raspituju. Svi uslovi za sklapanje mozaika su, dakle, tu. Sljedećeg mjeseca dobiću bosanski pasoš. U svemu ovome ima i nekih praktičnih razloga koji bi u određenom trenutku, u slučaju eventualnog raskida saradnje sa Lokerenom i prelaska u drugi klub mogli da me zaštite. Spreman sam za suočavanje ukoliko uskoro uslijedi poziv Bosanaca, svakoga ću da saslušam, u svakom kontaktu se ponešto nauči”, objasnio je Despotović koji je počeo karijeru u Zvezdi a onda je nezadovoljan status otišao u Spartak iz Subotice. Nakon toga slijedi Lokeren gdje u posljednje vrijeme nema veliku minutažu.

sportsport

tačno.net
Autor 1.11.2013. u 14:32