Šta u seksu najviše zastrašuje muškarce?

Autor 16.5.2013. u 12:59

Šta u seksu najviše zastrašuje muškarce?

Iako se to možda na prvi pogled ne vidi, i muškarci imaju mnoge strahove vezane uz seksualnost i intimne odnose. Otkrijte šta je to što ih plaši.

Obično su žene te koje u sebi nose mnoge strahove, posebno kada je riječ o seksualnim odnosima. Boje se da su debele ili da imaju previše celulita. Strahuju i da nisu dovoljno dobre te da ne znaju raditi neke stvari kao druge žene. No i muškarci imaju briga! Vjerovali ili ne, u seksu postoje stvari koje jako plaše muškarce. Znate li koje su to?

Trudnoća 

Ovo je strah broj jedan kod mnogih muškaraca, posebno ako veza nije postala još ozbiljna. Oni se jako boje da će im se dogoditi trudnoća, a to im jako komplicira život. Rješenje je iskren razgovor s partnerkom. Toga se ne treba bojati jer vjerovatno i ona strahuje od tih stvari.

Polne bolesti

Ovoga se boje i muškarci i žene. Niko ne želi biti bolestan. Obavezno koristiti prezervative jer oni najbolje štite od polno prenosivih bolesti. Ako niste sigurni u svoju partnerku, najbolje bi bilo suzdržavati se od seksa.

Veličina penisa

Mnogi muškarci se brinu zbog veličine svoga penisa. Boje se da svojom centimetrima neće uspjeti zadovoljiti partnerku te da će podbaciti kao ljubavnici. Zbog takvih strahova, uistinu i znaju podbaciti. No zaboravljaju da će partnerka puno više uživati ako muškarac zna koristiti svoje centimetre onako kako treba.

Loš seks

Mnogi muškarci boje se lošeg seksa. Tačnije, boje se da partnerka neće ispuniti njihova očekivanja. Od toga posebno strahuju prije prvoga seksa s novom partnerkom. Uzrok tim strahovima prevelika su očekivanja, posebno ako su za ženu počeli razvijati emocije. To što se žena nije odmah u krevetu pokazala kao vrhunska stručnjakinja, ne znači nužno da je loša ljubavnica. Možda i ona ima strahova…

Vrijeme trajanja seksa

Muškarce opterećuje i trajanje seksa. Je li ovo prekratko? Možda predugo traje? Muškarci žele pohvalu nakon seksa pa im je zato važna i ova vremenska dimenzija. I zaista na tom području može biti problema. Ako prebrzo ejakulirate, obratite se liječniku i vidite što možete napraviti. Ako pak teško dolazite do vrhunca, razmislite što dovodi to toga. Obično su problemi psihološke naravi pa ne bi bilo loše porazgovarati s nekim o tome.

Izostanak erekcije

Ovo je možda najveći strah svih muškaraca – zakazivanje u ključnom trenutku. Muškarcima koji o tome često razmišljaju, to se uglavnom i događa jer nedostatak erekcije obično uzrokuju psihološke teškoće. U nešto rjeđim slučajevima uzrok je fizičke naravi. Prestanite toliko razmišljati o tome. Ako ne možete, potražite stručnjaka za razgovor koji će vam pomoći da svoju koncentraciju usmjerite na nešto drugo.

tportal

Autor 16.5.2013. u 12:59