Što je istina, a što ne: Najveće zablude o analnom seksu

tačno.net
Autor 21.3.2014. u 11:14

Što je istina, a što ne: Najveće zablude o analnom seksu

Dok neke žene priznaju da uživaju u analnom seksu, mnogima je analni seks još uvijek tabu i to vjerojatno zato što vjeruju u neke od najvećih zabluda vezanih za tu temu.

eksologica i bračna savjetnica Kat Van Kirk dotaknula se nekih najvećih zabluda o analnom seksu te otkrila što je istina, a što ne.

Zabluda: Boljet će.

Istina: Analni seks ne mora boljeti. No, često ga početnici prakticiraju na krivi način. Mnoge su žene priznale da im je analni seks priuštio nevjerojatno zadovoljstvo, a neke su rekle i da su doživjele orgazam. Ako par analnom seksu pristupi na pravilan način, što uključuje puno lubrikanta, opuštenost, nježnost i bez žurbe, bol ne bi trebala biti uključena.

Zabluda: Ako je jednom boljelo, uvijek će boljeti.

Istina: Pokušali ste analni seks, ali boljelo je i rekli ste da nikad više nećete eksperimentirati? ne morate se nečega odreći zbog jednog negativnog iskustva. većina negativnih iskustava dogosi se upravo zbog toga ako netko ne slijedi upute. Dakle, samo polako, bez žurbe i obavezno koristite lubrikant. ima i jedan mali trik koji vam može pomoći da se opustite – stimulirajte klitoris.

Zabluda: Samo ‘lake žene’ prakticiraju analni seks.

Istina: Vjerojatno ste čuli da samo ‘zločeste’ djevojke ili one ‘lakog’ morala prakticiraju analni seks. Ali, razna su istraživanja pokazala da analni seks žele isprobati mnogi heteroseksualni parovi. U pitanju je prirodna znatiželja o vlastitom tijelu i različitim vrstama užitaka.

Zabluda: Analni seks može spasiti seksualni život para.

Istina: Ima muškaraca kojima je analni seks vrhunac seksualnog užitka i dali bi sve da njihova partnerica na to pristane. Žene koje pristaju na to samo jer vjeruju da će im to spasiti vezu, ionako neće uživati u analnom seksu. Teško da će analni seks nekome spasiti vezu, očito je u pitanju par koji ima puno veće probleme.

Zabluda: Ne treba koristiti prezervativ tijekom analnog seksa.

Istina: Mnogi misle da ne treba koristiti prezervativ tijekom analnog seksa jer ne postoji rizik od neželjene trudnoće. Krivo, krivo i krivo! većina spolno prenosivih bolesti prenosi se putem anusa (klamidija, gonoreja, HIV).

Zabluda: Analni seks može uzrokovati oštećenja.

Istina: Prakticiranje bilo koje vrste seksa na krivi način može uzrokovati oštećenja. Ako je vagina žene suha, a par ne koristi lubrikant može doći do ozljede prilikom seksa. Isto se može dogoditi i prilikom analnog seksa, ako se ne prakticira na ispravan način. Lubrikant je obavezan!

Zabluda: Anus će se raširiti.

Istina: Baš kao što mnogi vjeruju da se vagina raširi nakon poroda, što je zabluda, tako i mnogi misle da se i anus raširi nakon prakticiranje analnog seksa. To se ne događa.

tačno.net
Autor 21.3.2014. u 11:14