Što muškarci sve govore kako bi dobili seks bez kondoma?

tačno.net
Autor 21.10.2013. u 13:10

Što muškarci sve govore kako bi dobili seks bez kondoma?

Iako znanstvenici tvrde da korištenje kondoma ne umanjuje užitak tijekom seksa, nekim muškarcima pomisao na prezervativ jednostavno nikada nije ‘sjela’ te ga u širokom luku pokušavaju izbjeći. Ovoga puta otkrivamo kakvim se sve trikovima muškarci služe ne bi li izbjegli navlačenje kondoma.

Nedavno objavljena studija u časopisu Journal of Sex Research pokazala je da čak 80 posto muškaraca priznaje da su se poslužili barem jednom od brojnih taktika ne bi li partnericu nagovorili na seks bez zaštite. Što je još gore, veliki broj muškaraca priznaje da su u prosjeku iskušali tri i pol različite taktike izbjegavanja kondoma.

Za potrebe studije, znanstvenici sa Sveučilišta u Washingtonu anketirali su više od 313 muškaraca u dobi između 21 i 30 godina o njihovu seksualnim ponašanju, uključujući i njihovu povijest uporabe kondoma te moguće izbjegavanje njegova korištenja, prenosi womenshealthmag.com. Na kraju istraživanja znanstvenici su otkrili pet najčešćih fraza kojima se muškarci služe kako bi nagovorili partnericu na seks bez kondoma.

Ne brini se, potpuno sam zdrav.
Ovo je najpopularnija taktika među muškarcima. Tako, prema istraživanju, čak 37,7 posto muškaraca smatra da je tvrdnja sa su fizički posve zdravi sasvim dovoljna da partnericu razuvjere u namjeri stavljanja kondoma. Prema riječima znanstvenika, većina muškaraca smatra da ako je ‘tamo dolje’ naizgled sve normalno, tada je najvjerojatnije i sve u redu. Međutim, činjenica je da su brojne spolno prenosive bolesti asimptomatske kod muškaraca, tako da bez testiranjamožda nikada neće ni znati imaju li problem. Osim toga, tu je i pitanje trudnoće. Stoga, kako savjetuju stručnjaci, ako želite upotrijebiti kondom, tada ga jednostavno samo otvorite i nemojte čekati da on to učini.

Tako si seksi. Ne mogu više čekati, učinimo to odmah sada.
Većina muškaraca (točnije 73,2 posto) smatra da slatkim riječima i komplimentima partnericu mogu lako nagovoriti na seks bez kondoma. Stručnjaci kažu da je upravo ovo jedna od najopasnijih taktika jer je u trenutku kada hormoni divljaju, vrlo će lako pasti pod taj utjecaj. Napast je najlakše eliminirati tako da čvrsto odlučite, bez obzira na sve, držati se svog plana. Kako bi prošlo što bezbolnije, stavite nekoliko kondoma u torbicu i u ladicu noćnog ormarića kako bi vam bili na dohvat ruke. Upravo to će vam olakšati da ne promijenite mišljenje u trenutku i kasnije možda požalite.

Bez kondoma puno bolje osjetim.
Ovo je najstariji izgovor, a čak 50,3 posto muškaraca priznaje da se upravo njome i poslužilo. Osim toga, ta izjava gotovo uopće ne mora biti istinita. Prema nedavnom istraživanju objavljenom u časopisu The Journal of Sexual Medicine, i žene i muškarci u seksu uživaju jednako sa i bez kondoma. Prema riječima znanstvenika, žene čak prilikom seksa s kondomom lakše doživljavaju orgazam jer se ne moraju zabrinjavati i mogućoj trudnoći ili spolno prenosivim bolestima. Osim toga, različiti kondomi imaju brojne prednosti po pitanju užitka, počevši od onih s okusima do onih s lubrikantom, te rebrastih.

Možemo li to učiniti bez kondoma?
Zanimljivo, čak 40 posto muškaraca priznaje kako najčešće posežu za tim naizgled nevinim i iskrenim pristupom. S tom frazom muškarci koji žele izbjeći korištenje kondoma smatraju da će stavljanje partnerice pred takvo jednostavno pitanje i nju navesti da poželi seks bez kondoma. Ako ne želite bez kondoma, na jednako jednostavan način mu recite: ‘Ne. Nema kondoma, nema seksa.’

Što, zar mi ne vjeruješ?
Emocionalna igra je glavni adut, a prema istraživanju, to je pokušalo čak 34 posto muškaraca. I dok će se neki muškarci uvrijediti na inzistiranju korištenja kondoma, drugi će, pak, upravo to koristiti kao sredstvo manipulacije. U tome slučaju dovoljno je objasniti da to nema veze s njim osobno i da o tome nemate što raspravljati.

Autor: tportal.hr

tačno.net
Autor 21.10.2013. u 13:10