Što njegovo ponašanje u spavaćoj sobi govori o njemu?

tačno.net
Autor 25.11.2013. u 21:05

Što njegovo ponašanje u spavaćoj sobi govori o njemu?

Ponekad je teško proniknuti što neki muškarac zapravo misli. ipak, psiholozi tvrde da način  na koji se ponaša za vrijeme i poslije seksa puno govori o tome što se zbiva u njegovoj glavi te kakva je zapravo osoba. Jedno je sigurno, ako muškarac ne zna biti nježan u krevetu, onda garantirano neće biti niti van njega.

Brz i pomalo grub seks
Mi nismo naivne: mi znamo da nam se muškarci prilagođavaju za vrijeme seksa. U pravilu oni uspore stvari za nas i više nam se posvete, iako bi mnogi od njih najradije samo ušli unutra, izašli van, ponovili tako nekoliko puta dok ne svrše – i bili gotovi. Ako ste u vezi s muškarcem koji prakticira grubi, “zeko” (u smislu brzi) seks –  odnosno seks kad imate osjećaj kao da su vam se svi organi u tijelu ispremiješali ili vam glava lupi u zaglavlje sto puta u minuti – znate da nije riječ o obazrivom (ili veoma iskusnom) muškarcu. Kad on nešto želi, on to želi i uzme, i uopće ga ne zanimaju potrebe i želje drugih. Biti dobar partner, dečko ili suprug znači usklađivanje vlastitih želja s onima partnerice. Ako on brine samo o svojim  potrebama, budite sigurni da će se tako ponašati i izvan spavaće sobe – možda ne odmah na početku veze, ali kasnije će definitivno pokazati svoje pravo lice!

Baca vam ručnik
Da, seks može biti neuredan i ponekad je potreban ručnik ili maramice da se obrišete nakon njega. Ali vaš bi vam odabranik taj ručnik trebao dodati nježno, a ne ga samo baciti na vas. Ako je zaista dobar ljubavnik, on će obrisati sve, pa čak i vas. Ništa ne pokazuje manjak poštovanja više od usputnog dobacivanja ručnika dok on tetura u drugu prostoriju, a vi se osjećate kao iskorišteni komad mesa. Želite li zaista biti u vezi s muškarcem koji vam uopće ne pokazuje poštovanje? I znajte ako ga ne dobivate u spavaćoj sobi, nećete niti van nje.

Ne prihvaća da ne znači ne
Nije važno jeste li vi goli i ljubite se u njegovom kreveu – to ne znači da ćete pristati i na seks. Ako on stalno navaljuje, čak i ako ste mu nekoliko puta rekli da ne želite seks – riješite se tog tipa. Muškarcu koji ne može kontrolirati svoj seksualni nagon ne može se vjerovati. Sudeći po psiholozima, takvi muškarci su skloni varanju, a osim toga, oni svoje želje i potrebe stavljaju ispred vaših želja i ugode. Ne znači ne! I on to mora poštovati – odmah!

Predigra = nula bodova
On ili nema pojma što radi ili je sebičan. Mnogim ženama potrebna je predigra da bi se “ufurale” u stvar. Ako on to ne prakticira, znači da ili nema pojma da seks može biti neugodan (čak i bolan) za ženu prije nego se “zagrije” ili pak je naprosto sebičan i nema strpljenja za predigru. Kako god bilo – ne želite biti u vezi s takvim muškarcem. Ako on nema pojma o tako osnovnoj i dobro poznatoj činjenici o ženama i seksu, zamislite što sve još ne zna. A ako je toliko sebičan, do te mjere da mu nije stalo uživate li vi u seksu, to će biti vidljivo i u drugim područjima života i vaše veze. Zanemarivat će vas u društvu, zaboravit će donijeti piće i za vas, i uopće neće razmišljati o tome – “Kako moja djevojka uživa u ovom iskustvu i čini li ona to uopće?”.

Gura vašu glavu dolje
Žene vole muškarce koji koriste riječi, i to se odnosi i na seks. Nikada nije u redu da vam nasilno gura glavu dolje prema njegovom, znate već, kako biste mu pružili oralni seks. U takvim situacijama žena osjeća velik pritisak i to je naprosto ponašanje bez ikakvog poštovanja ili ljubavi prema vama, a to će se ispoljiti i u drugim aspektima vaše veze. Pravi muškarac će zamoliti za tu uslugu, ako mu je već sami ne pružite. Ali nikada, nikada ne bi smio gurati vašu glavu dolje.

Nakon seksa

On se želi maziti
Ako se želi maziti nakon seksa, to je muškarac kojeg želite zadržati. Stručnjaci tvrde da ova navika pokazuje kako je riječ o muškarcu koji je spreman stvarati trajnu vezu, kojem je ugodno iskazivati osjećaje i želi nešto više od seksa za jednu ili nekoliko noći, dok ne naiđe netko drugi.

Ne želi se maziti
Mnogo muškaraca spada u ovu kategoriju, ali to ne znači da su automatski loši. Prosječan muškarac misli da je definicija “post-igre” vrijeme između orgazma i vremena koliko mu je potrebno da zaspi. Nemojte to shvaćati osobno. Muškarci su naprosto drugačiji od žena i mnogi od njih se ne vole maziti nakon seksa. Jedina situacija kada biste se trebali zabrinuti je ako se do sada uvijek mazio, ali je sada prestao s tom navikom. To bi mogao biti znak da u vašoj vezi postoje napetost i problemi, a možda i druga osoba.

On odmah zaspi
Ako on odmah zaspi nakon seksa, to ne znači da mu nije stalo do vas. Tim znanstvenika iz Inserma u Francuskoj otkrio je zbog čega muškarci to rade i čini se da je to jače od njih. Skenovi mozga nakon orgazma pokazali su da se dio mozga koji razmišlja gasi, a ostali dijelovi onda šalju poruku tijelu da je posao završen i da je vrijeme za spavanje. Onda je tijelo preplavljeno oksitocinom i serotoninom, kemikalijama koje uspavljuju tijelo – i zbog toga svega oni imaju potrebu odspavati odmah nakon seksa.

Promjena raspoloženja
Vaš odabranik je obično uvijek dobre volje i raspoložen za razgovor, ali se nakon seksa mijenja – postaje šutljiv i emocionalan. U čemu je problem? Možda se osjeća nesigurno zbog svog tijela ili ga brine da seks nije bilo dovoljno dobar za vas, a možda naprosto voli razmišljati nakon seksa. Ovo nije velik problem, no ako vas to brine otvoreno porazgovarajte o tome s njim.

Nakon seksa odmah ide na WC
Prvo odredište odmah nakon seksa mu je toalet. Razlog? Oksitocin i još jedan hormon,  prolaktin, igraju važnu ulogu u regulaciji vode u bubrezima i mogu uzrokovati potrebu da ide na WC odmah nakon seksa.

On ode odmah nakon seksa
Ako se to dogodi jednom, dva puta – ništa strašno. Ali ako je to redovita pojava – ovo je velik znak upozorenja. Tip koji vas napušta uvijek nakon seksa ili misli da niste u ozbiljnoj vezi, odnosno da se ona bazira samo na seksu, ili ima problema s intimnošću i vezivanjem za nekoga. Ako želite da vam on bude dečko – inzistirajte da ostane ili dignite ruke od njega.

zena.hr


tačno.net
Autor 25.11.2013. u 21:05