Svaki 20. ozlijedio se tijekom seksa, a muškarci više od žena

tačno.net
Autor 8.12.2013. u 19:55

Svaki 20. ozlijedio se tijekom seksa, a muškarci više od žena

Muškarci su nespretniji u ‘krevetu’ i dva se puta češće ozljede izvodeći vratolomije u seksu nego žene. Pritom najčešće “zarade” bol u leđima, vratu ili istegnu mišić.

Vrtlarenje, nošenje teških torbi i nespretnost najčešći su krivci za ozljede, potvrdila je studija iz američke tvrtke Polar Frost provedena na 2000 ljudi. Gotovo 25 posto ljudi istegnulo je mišić u vrtu, petina muškaraca ozlijedila se u sportu ili obavljajući popravke kod kuće, a 24 posto žena čisteći, piše Daily Mail.

Međutim, svaki 20-i čovjek ozljedu je zaradio u krevetu. Muškarci su nespretniji po pitanju seksa i dva se puta češće ozljede izvodeći vratolomije u seksu nego žene, potvrdilo je istraživanje.

Najčešće posljedica su bol u leđima, istegnuća, upale mišića i bol u vratu. Međutim, tek je svaki deseti uzeo bolovanje dok je većina ignorirala bol.

– Ignoriranje boli može uzrokovati probleme sa zdravljem u budućnosti. Ako se ozljeda odmah ne tretira može dovesti do ozbiljnih problema – istaknula je britanska liječnica dr. Sarah Jarvis.

24sata.hr

tačno.net
Autor 8.12.2013. u 19:55