Sve prednosti ženskog kondoma

tačno.net
Autor 23.3.2013. u 13:12

Sve prednosti ženskog kondoma

Od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti u današnje vrijeme žena može da se zaštiti i sama, ne mora da se osloni isključivo na partnera.

Ovo je omogućio pronalazak ženskog kondoma koji je sličan onom koji koriste muškarci. Ima cjevasti oblik i dva fleksibilna prstena, po jedan na otvorenom i na zatvorenom kraju. Postavlja se u vaginu prije seksualnog odnosa. Prsten na zatvorenom kraju onemogućava da kondom ispadne, dok je prsten na otvorenom kraju zadužen za sprečavanje upadanja kondoma u vaginu u toku odnosa.

Osim što štiti od trudnoće, ženski kondom predstavlja i najpouzdaniju zaštitu od virusnih infekcija kao što su herpes ili HPV, jer pokriva veću površinu vagine.

Prednost korišćenja ženskog kondoma je i u tome što može da se stavi i nekoliko sati prije odnosa, ne mora da se čeka erekcija kao kod muškog prezervativa, i ne mora obavezno da se izvadi odmah nakon odnosa. Oni koji su koristili ovu vrstu zaštite, kažu da su bolji od muških kondoma, i da je osjećaj mnogo bliži nezaštićenom odnosu. Ženski kondom je izrađen od poliuretana ili sintetičkih nitrila. Tek novije varijante su rađene od lateksa, tako da, s izuzetkom ovih modernijih, ženske kondome mogu da koriste i osobe koje su alergične na lateks.

Proizvod još nije masovno dostupan…

tačno.net
Autor 23.3.2013. u 13:12