Sve što niste znali o ljubljenju

tačno.net
Autor 8.11.2013. u 16:18

Sve što niste znali o ljubljenju

Ako imate stalnog partnera ili partnericu za ljubljenje, toplo preporučujemo da se ljubite što češće i što duže.

Ljubljenje je, na neki način, uvod u sve ostalo po pitanjima seksa, pa je prilično važno kako to radite. Uz samu vještinu, postoji još dosta zanimljivih činjenica o ljubljenju koje bi definitivno trebali znati.

Primjerice, ljubljenje ima blagotvoran učinak na zdravlje, jer pomaže cirkulaciji, sprječava kvarenje zuba i poboljšava izgled kože. Prilikom ljubljenja luči se endorfin koji je 200 puta jači od morfija, što je glavni razlog za vrtoglavice poslije dužeg ljubljenja.

Francuski poljubac je i prava gimnastička disciplina, jer se aktiviraju 34 grupe mišića, tj. gotovo svi mišići lica, za razliku od obične puse koja aktivira dvije grupe mišića i pritom sagori dvije kalorije, a pravi francuski pet kalorija.

Znači, jedna minuta francuskog poljupca jednako 26 kalorija, pa vi vidite ima li boljeg i ugodnijeg načina spaljivanja tako velikog broja kalorija u tako kratkom vremenu – sat vremena francuskog ljubljenja sagorijeva nevjerojatnih 1560 kalorija!

Naravno, treba pripaziti i na to s kim se ljubite, jer se prilikom ljubljenja prenosi 278 vrsta bakterija, pa vas ovaj iz gornje tjelovježbe može ostaviti s 10 tisuća bakterija viška.

Ipak, ako imate stalnog partnera ili partnericu za ljubljenje, toplo preporučujemo da se ljubite što češće i što duže.

tačno.net
Autor 8.11.2013. u 16:18