Zbog ovoga su žene glasnije tijekom seksa

tačno.net
Autor 3.3.2013. u 13:45

Zbog ovoga su  žene glasnije tijekom seksa

Istraživanje je pokazalo da postoji direktna veza između izražavanja zadovoljstva i većeg užitka u krevetu. Žene su u krevetu glasnije zato jer žele ohrabriti partnera i zato jer imaju intenzivnije orgazme.

Parovi koji su glasniji u krevetu tradicionalno se smatraju ekshibicionistima, no istraživanje je sada pokazalo da stvarno više uživaju u seksu.

Žene posebno dobro reagiraju na partnerovo glasno izražavanje užitka. Smatra se da zbog toga postižu veće seksualno zadovoljstvo jer vjeruju da su dobre u krevetu te da se njihov trud isplati.

Muškarci s druge strane više uživaju u seksu ako su im ljubavnice glasnije, tvrde istraživači koji su ispitali glasno izražavanje zadovoljstva 71 žene prilikom seksa.

Prema vlastitom priznanju, žene su najglasnije neposredno prije i tijekom partnerovog orgazma – sugerirajući tako da im je to ‘oslobađajuća’ akcija.

Gotovo dvije trećine žena kažu da namjerno postanu glasnije kako bi partneru pomogle da dosegne vrhunac.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Leeds, objavljeno u listu Archives of Sexual Behaviour, otkrilo je da 92 posto žena smatra da glasno izražavanje zadovoljstva podiže partnerovo samopouzdanje, a 87 posto žena i koristi to u te svrhe.

Sudeći prema nedavnoj anketi prodavača seksualnih igračaka Lovehoney.co.uk, žene priznaju da su u krevetu glasnije od muškaraca.

Jedno od objašnjenja je to da su im orgazmi intenzivniji. Snop živaca na ženskom klitorisu puno je veći nego na penisu, što ženama daje dodatno zadovoljstvo prilikom orgazma.

Seksualna terapeutkinja Tracey Cox slaže se da žene možda osjećaju pritisak da trebaju biti glasnije kako bi pokazale da uživaju.

‘Jedna od teorija je da, s obzirom da žene češće glume orgazme, možda osjećaju obvezu dati ‘dokaz’ da uživaju?’, kaže Cox dodajući da sumnja u to da više buke znači i bolji seks, unatoč istraživanju.

‘Ne postoji znanstveno istraživanje koje bi objasnilo zašto je neki seks glasniji. Stvar je individualna. Neki ljudi na koncertu vrište kao ludi, dok drugi ne proizvedu nikakav zvuk. To ne znači da su manje uživali!’, smatra.

tačno.net
Autor 3.3.2013. u 13:45