Bandić ostaje u pritvoru

tačno.net
Autor/ica 3.11.2014. u 10:51

Bandić ostaje u pritvoru

Na županijskom sudu u Zagrebu završilo je ročište na kojemu je sudac istrage Zvonko Posavec ponovno saslušao Milana Bandića i osmoricu osumnjičenika u aferi Agram. Posavec je odlučio svima prihvatiti zahtjeve za plaćanjem jamčevine osim Bandiću čija je ponuđena jamčevina – preniska. Bandić, koji je odbio podnijeti ostavku na mjesto gradonačelnika, ponudio je jamčevinu od oko 5,8 milijuna kuna kao hipoteku na nekretninu.

Ksenija Krizman, zamjenica ravnateljice USKOK-a, kazala je da će se USKOK žaliti na ovu odluku. Postane li odluka pravomoćna osumnjičenici će prije odlaska iz Remetinca na račun suda morati položiti dogovoreni iznos ili ‘založiti’ ponuđene nekretnine, nakon čega će ih sudac istrage ponovno pozvati na ročište na kojem će morati obećati da na slobodi neće utjecati na svjedoke ili ponoviti nedjelo. Do tada osmorica okrivljenika kojima je danas odobrena jamčevina ostaju u istražnom zatvoru, javlja .

Slobodan Ljubičić na slobodu će biti pušten nakon što je podnio ostavku na dužnost predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga, uz jamčevinu od 2,4 milijuna kuna. Direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević je za obranu sa slobode ponudio nekretnine vrijedne 4,2 milijuna kuna.

Osim Ljubičićeve i Mihaljevićeve, sud je prihvatio i jamčevine koje su dali Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović, piše .

I.T., Novossti

tačno.net
Autor/ica 3.11.2014. u 10:51