Bilten SNV-a: Diskriminacija Srba porasla za 57 posto

tačno.net
Autor 7.3.2017. u 23:21

Bilten SNV-a: Diskriminacija Srba porasla za 57 posto

Srpsko narodno vijeće je u 2016. evidentiralo ukupno 331 slučaj etnički motiviranog nasilja, revizije povijesnih događaja, prijetnji i govora mržnje usmjerenih protiv Srba u Hrvatskoj, što je značajan porast u odnosu na prethodne godine

Govor mržnje u desno orijentiranim medijima, bijesni povici na stadionima i mrzilački grafiti na ulicama, javna okupljanja simpatizera ustaštva, kao i diskriminatorne i revizionističke izjave visokih državnih dužnosnika, postali su u 2016. godini dio političke stvarnosti Hrvatske. Ono što posebno zabrinjava jesu verbalni i fizički napadi na članove srpske zajednice u Hrvatskoj koji su u prošloj godini postali znatno brojniji.

Slučajevi etnički motiviranog nasilja, revizije povijesnih događaja, prijetnji i govora mržnje usmjerenih protiv Srba u Hrvatskoj u prethodnoj godini objedinjeni su u novom broju Biltena Srpskog narodnog vijeća. Riječ je o podacima koje su po prijavama pojedinaca i informacijama objavljenim u medijima prikupili SNV i Klub zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru.

U 2016. evidentiran je ukupno 331 slučaj etnički motiviranog nasilja, revizije i negacije povijesnih događaja, prijetnji i govora mržnje usmjerenih protiv Srba u Hrvatskoj, što je značajan porast u odnosu na prethodne godine (57 poto više nego u 2015. godini). Cjeloviti izvještaj pod naslovom ‘Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2016.’ možete preuzeti na sljedećem linku.

portalnovosti.com

tačno.net
Autor 7.3.2017. u 23:21

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija