Centar za zaštitu životinja i prirode poziva na projekciju filma „Emocionalni život životinja“

tačno.net
Autor 19.2.2016. u 11:58

Centar za zaštitu životinja i prirode poziva na projekciju filma „Emocionalni život životinja“

GDJE:   Internet klub „MAMA“, Preradovićeva 18, Zagreb

KADA:  Utorak, 23.02.2016. u 18 sati

Centar za zaštitu životinja i prirode poziva na prvu projekciju filma u sklopu ciklusa dokumentarnih i igranih filmova o pravima životinja. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Projekcije filmova održavati će se jednom mjesečno u internet klubu „MAMA“,

a točni termini projekcija biti će objavljeni na web stranici www.stop-specizmu.org

Osim projekcije filma, predstaviti ćemo i novi Centar za zaštitu životinja i prirode, koji je nastao nakon višegodišnjeg rada Udruge Stop specizmu.  

Više o Centru za zaštitu životinja i prirode možete saznati na www.stop-specizmu.org

te na facebook stranici: www.facebook.com/czzzp

Na projekciji će biti postavljen i info pult s raznim majicama, dekoracijama i bedževima s motivima životinja koji će se moći dobiti za simboličnu donaciju, a sav prihod od donacija ići će za daljnje radove, obnovu i opremanje Centra za zaštitu životinja i prirode.

Za sva pitanja i više informacija, kontaktirajte nas na [email protected]

Osim toga, kao i uvijek nuditi ćemo besplatne tiskane info materijale poput brošura, letaka i kuharica, a novost je da ćemo dijeliti i besplatne edukativne video materijale.  Sve što trebate jest ponijeti svoj USB stick a mi ćemo rado s vama podijeliti film koji vam se svidio ili druge igrane, dokumentarne ili edukativne filmove iz naše arhive koje želite pogledati ili podijeliti s drugima.

O filmu „Emocionalni život životinja“

Ovaj predivan dokumentarni film za gledatelje svih uzrasta prikazuje misaonu i osjećajnu stranu životinja koje se uglavnom iskorištava u industriji prehrane i koje većina ljudi smatra samo hranom. Jednom kada bolje upoznamo ove vrste te vidimo da su i oni osjećajne i misaone individue, a ne naši resursi za hranu ili odjeću, hoćemo li ih početi drugačije doživljavati i poštivati?

Jefferey Masson, autor knjiga “Kada slonovi plaču” i “Psi nikada ne lažu o ljubavi”, vodi gledatelje kroz svoje osobno putovanje koje je proživio dok je pisao svoju zadnju knjigu “Svinja koja je pjevala mjesecu”.

Ovo putovanje u emocionalne živote takozvanih  domaćih („farmskih“)  životinja vodi Massona na razna utočišta za životinje gdje njihovi skrbnici i volonteri pričaju njihove priče o spašavanju, te bijegu iz mjesta gdje ih se iskorištavalo, a Masson upoznaje i same životinje koje sada sretno i u miru žive na utočištima za životinje.

Masson ulazi i u zanimljivu povijest ovih znatiželjnih i inteligentnih životinja, te intervjuira razne stručnjake s područja ponašanja životinja koji nude i znanstvenu perspektivu o ovim zadivljujućim stvorenjima.

Ovo je jedinstveni dokumentarni film koji pokazuje kako naš odnos prema vrstama koje trenutno smatramo samo resursima može biti i drugačiji. U filmu su prikazane istinite priče i sretni završeci životinja kojima je bio suđen život pun iskorištavanja i nasilja, no ipak su od toga uspjele pobjeći te su svoj mir i slobodu pronašle na utočištima gdje sada žive u nenasilnom suživotu s ljudima. Film ne sadrži nasilne scene i preporučuje se svim uzrastima.

tačno.net
Autor 19.2.2016. u 11:58