Dobrotvorna akcija, info pult i kreativna radionica za pomoć životinjama!

tačno.net
Autor 6.9.2016. u 09:43

Dobrotvorna akcija, info pult i kreativna radionica za pomoć životinjama!

Prikupljanje sredstava, predstavljanje Centra i kreativna radionica na otvorenom – ove subote!

Centar za zaštitu životinja i prirode „Key“ poziva na dobrotvornu akciju na kojoj će se prikupljati sredstva ali i materijali za izgradnju nastambi te pokrivanje veterinarskih troškova za životinje u Centru.

Dobrotvorna akcija održati će se u subotu 10.09.2016. od 10 do 18 sati na Trgu kralja Tomislava (ispred kipa).

Osim toga, kroz cjelodnevni info štand, svi će se moći bolje upoznati s radom Centra te saznati sve što ih zanima o aktivnoj zaštiti životinja i prirode, a od 12 sati pozivamo sve da nam se pridruže i u kreativnim radionicama (za odrasle i djecu) gdje ćemo izrađivati reciklirane kućice za mačke lutalice i hranilice za ptice. Svi koji žele moći će kućice ili hranilice koje naprave ponijeti kući te postaviti u svojoj okolici i tako pomoći životinjama u svom kvartu.

Centar za zaštitu životinja i prirode „Key“ pokrenut je početkom 2016. godine na privatnom imanju nedaleko od Zagreba, s ciljem stvaranja edukativno-istraživačkog Centra za aktivno očuvanje prava životinja i zaštitu prirode.

U Centru de se, osim zbrinjavanja i pomoći životinjama, održavati i edukativne radionice za djecu i odrasle – poput radionica izradi nastambi za male životinje (ptice, ježeve, mačke), radionice kuhanja, aktivnosti promatranja životinja i prepoznavanja biljaka, organizirane posjete lokalnom parku prirode, a moći će se bolje upoznati i sa eko uzgojem hrane, kao i sa principima permakulture.

Kako bismo dovršili radove (obnovili kućicu za volontere te izgradili promatračnicu i još nekoliko nastambi za životinje, pojačali i obnovili ograde) potrebna nam je pomoć – stoga organiziramo dobrotvornu akciju odnosno prikupljanje sredstava.

Kako se možete uključiti i pomodi?

  • Dođite na dobrotvornu akciju i izaberite nešto od naših ručnih radova za simboličnu donaciju i pomozite u pokrivanju veterinarskih troškova te troškova za hranu za životinje u Centru
  • Podržite nas namjenskom donacijom na žiro račun udruge: IBAN HR54 2390 0011 1009 5656 2 (Hrvatska poštanska banka) Centar za zaštitu životinja i prirode “Key”
  • Donirajte materijal! Možda imate nešto što vam više ne treba a nama može pomoći! Na taj način ćete reciklirati stari materijal, a mi ćemo od njega stvoriti nešto novo i korisno! Ovo su neke od stvari koje su nam potrebne: OSB ploče, drvene palete, masa za gletanje, drvene daske i grede, metalni i drveni stupovi, žičane ograde, zaštitne mreže, boje za drvo i zidove, stare automobilske gume, drveni sanduci, stari kavezi… sve što je funkcionalno, mi demo reciklirati i od toga stvoriti nešto novo.
  • Osim navedenog, uvijek nam je potrebna i pomoć u hrani za pse, mačke, ptice i kunide, kao i zdjelice, ogrlice ili ampule za zaštitu od nametnika, transporteri, reflektirajuće ogrlice za mace…

Pozivamo sve da nas posjetite na info pultu u Zagrebu, pridružite se u izradi kučica ili hranilica te saznaju više o aktivnoj zaštiti životinja i prirode.

Ukoliko se želite aktivnije uključiti i sudjelovati na radnim akcijama te nam pomoći pri samoj gradnji i obnovi ili pak postati volonter, javite se!

“Svaki pojedinac je bitan.
Svaki pojedinac ima svoju ulogu.
Svaki pojedinac može napraviti promjenu.”
– Dr. Jane Goodall

Centar Key - pozivnica (2)

CILJEVI, VIZIJA I MISIJA

Naša je vizija bududnosti svijet u kojem čovjek, druge životinje i priroda žive u održivom skladu, bez međusobnog iskorištavanja i uništavanja. Misija Centra za zaštitu životinja i prirode je i potaknuti i osnažiti ljude da se na osobnoj razini informiraju te poduzmu akcije kojima mogu učiniti svijet ljepšim mjestom za sve njegove stanovnike.

Također promičemo kontinuirana istraživanja o životinjama, njihovim ekološkim sustavima i prirodnim staništima, te pružanje edukacije o njihovoj relevantnosti za svijet u kojem živimo.

Zbog nedostatka suživota s drugim životinjskim vrstama i prirodom, te nedostatka informacija i razumijevanja, odmalena smo društveno uvjetovani vjerovati kako su druge životinjske vrste i priroda samo resursi za našu uporabu. U Centru za zaštitu životinja i prirode razmišljamo i radimo po drugačijem principu. Radimo po principu slobode, pravednosti, nenasilja, zaštite i međusobnog poštivanja čovjeka, drugih životinjskih vrsta i prirode.

OSOBNI ANGAŽMAN

Svojim primjerom želimo potaknuti i druge na osobni angažman kojim mogu dovesti do globalnih pozitivnih promjena za životinje i okoliš. Naš rad temelji se na ideji da svaka osoba vlastitim angažmanom može dovesti do promjene kojom ćemo početi drugačije razmišljati ali i odnositi se prema drugim vrstama i svemu što nas (i njih) okružuje. Također naglašavamo važnost edukacije i istraživanja koja nam pružaju relevantne odgovore na pitanja s kojima se u području zaštite životinja i prirode susrećemo.

Za više informacija o Centru „Key“, možete nas posjetiti i na našoj službenoj web stranici; http://www.centarzp.org, te na facebooku: http://www.facebook.com/czzzp, gdje možete vidjeti i dosadašnje fotografije iz Centra (kako je sve počelo, napredak radova), kao i fotografije prijašnjih dobrotvornih akcija za životinje ali i za ljude.

Centar Key - pozivnica (1)

tačno.net
Autor 6.9.2016. u 09:43

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija