EU: Hrvatskoj do 2020-te osam milijardi

tačno.net
Autor 13.2.2013. u 08:00

Potpredsjednica Hrvatskog sabora i predsjednica Odbora za regionalni razvoj i fondove EU Dragica Zgrebec, članovi Odbora te predsjednik Odbora za europske integracije Daniel Mondekar danas su u Hrvatskom saboru primili povjerenika Europske komisije za regionalnu i urbanu politiku Johannesa Hahna.

Kako je izvjestio dopisnik agencije Anadolija, osnovne teme razgovora bile su vezane uz aktivnosti Republike Hrvatske u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije s posebnim fokusom na višegodišnji proračunski okvir za razdoblje 2014.- 2020. Johannes Hahn istaknuo je da će Hrvatska u sljedećem proračunskom razdoblju (2014.-2020.) moći povući oko osam milijardi eura.

„To je uistinu veliki izazov za Hrvatsku, a mi smo na raspolaganju za svaku vrstu pomoći kako bi se predviđena sredstva potrošila na sustavan i učinkovit način”, rekao je Hahn.

Zgrebec je istaknula da Hrvatska intenzivno radi na obrazovanju kadrova za rad na projektima i strateškoj dokumentaciji kako bi “što adekvatnije i efikasnije iskoristili predviđena financijska sredstva iz fondova Europske unije”.

Predsjednik Odbora za europske integracije Daniel Mondekar osvrnuo se na predstojeću novu ulogu Republike Hrvatske u regiji, nakon ulaska u punopravno članstvo EU, u kontekstu prekogranične suradnje i zajedničkih projekata sa susjednim zemljama, prije svega s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom. „Potencijali su veliki, a očekujemo i tehničku podršku institucija Europske unije“, dodao je Mondekar.

AA

tačno.net
Autor 13.2.2013. u 08:00