Film “LIMUNOVO DRVO” Branka Radakovića apsolutni hit u Zagrebu

tačno.net
Autor 28.9.2015. u 12:58

Film “LIMUNOVO DRVO” Branka Radakovića apsolutni hit u Zagrebu

Film “LIMUNOVO DRVO” Branka Radakovića nakon premijernog prikazivanja u Zagrebu 21. septembra, zbog velikog interesovanja, prikazan je i u subotu 26. septembra, a pošto pomama za ovim dokumentarcem ne jenjava, biće prikazan u još dva termina: 2. i 3. oktobra na istom mestu gde su se desile i predhodne dve – u Dokukino KIC. http://www.dokukino.net/opsirnije/limun1.html

Dakle, pošto se dosta toga promenilo od trenutka kada je dogovoreno i najavljeno samo premijerno prikazivanje, nije isključeno da pored navedenih 4 bude još projekcija.
Puno je onih koji traže kartu više, a juče je objavljena još jedna hrvatska recenzija filma. Ovoga puta to je učinio kritičar Arsen Oremović za vodeće hrvatske dnevne novine VEČERNJI LIST. On je napisao sledeće:

”Prije nego što je Milana Mladenovića javnost upoznala kao člana Šarla akrobate, a kasnije stekao još veću slavu kao lider Katarine II/Ekatarine velike, bio je član Limunovog drveta.

Dokumentarac Branka Radakovića prikazuje tu fazu njegova života s progrock bendom u kojem nije bio lider i koji je vrlo teško povezati s onim što je kasnije radio, ali je već u njemu napravio neke pjesme Šarla i unutar, iskreno, ne baš zanimljive skupine zavrtio neke svoje individualistične ideje. Primjerice, najzanimljivija je danas upravo njegova skladba ”9. Krug” koja i danas, sudeći po izrazima lica, zbunjuje njegove tadašnje kompanjone, a ljubitelji Šarla mogu prepoznati iskre koje će rasplamsati na nekonvencionalnim dijelovima remek-djela ”Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”. Dokumentarac se ponajpre oslanja na izjave tadašnjih sudionika i svjedoka, a nedostatak originalnih slikovnih materijala iz toga vremena vrlo dobro nadomješta montažnim sekvencioniranjem sačuvanih fotografija. Razumljivo jeftin, pomalo prljav i neuredan u izvedbi, film možda jest u skladu s demo statusom benda, ali ostavio je otvorenima neka zanimljiva pitanja tipa zašto se bend osuo, zašto je Gagi Mihailović izbacivanjem iz Katarine II uskratio bendu ime…”.

tačno.net
Autor 28.9.2015. u 12:58

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija