Grad pun grafita mržnje: Oliver Frljić nije jedini kojem se prijeti s vinkovačkih zidova

tačno.net
Autor 5.2.2016. u 16:46

Grad pun grafita mržnje: Oliver Frljić nije jedini kojem se prijeti s vinkovačkih zidova

“U izjavi Novom listu, glasnogovornik Vukovarsko-srijemske policijske uprave Domagoj Džigumović izjavljuje da, ‘koliko policija zna, riječ je o jedinome takvom grafitu u Vinkovcima’. Pa, prosudite sami…, poručuju iz vinkovačkog SDP-a.

“Pusićka umri”, “Stanimirovića u logor”, “Abolirane četnike u zatvor” – ti su grafiti, kako svjedoče fotografije, ispisani u “širem središtu Vinkovaca”, upozorio je vinkovački SDP.

Učinili su to nakon što je u četvrtak prebojan grafit “Smrt Oliveru Frljiću” u središtu grada, u ulici Ivana Gundulića, o kojemu su izvijestili mediji nakon što je SDP-ov vinkovački ogranak o tome u srijedu obavijestio javnost. No sada vinkovački SDP-ovci otkrivaju kako je cijeli niz sličnih prijetećih grafita ispisan u gradu, a da na to nitko nije reagirao.

“U izjavi Novom listu, glasnogovornik Vukovarsko-srijemske policijske uprave Domagoj Džigumović izjavljuje da, ‘koliko policija zna, riječ je o jedinome takvom grafitu u Vinkovcima’. Pa, prosudite sami…, poručuju iz vinkovačkog SDP-a, pa dodaju kako “nažalost izgleda da Hrvatska ulazi u razvojnu fazu u kojoj će samo mediji biti savjest i korektiv normalnog, uljuđenog i civiliziranog društva”.

Jer, tvrde, “nadležne institucije kojima je to dužnost i zakonska obveza, ubrzano se pasiviziraju”. Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, naime, o tim prijetećim grafitima šuti, a napis kojim se Oliveru Frljiću prijeti smrću prebojan je tek nakon intervencije SDP-a i medija.

Abolirane-cetnike-u-zatvor-1_ca_large

Stanimirovica-u-logor-1_ca_large

novilist.hr

tačno.net
Autor 5.2.2016. u 16:46