Liječnici najavili radikaliziranje štrajka

tačno.net
Autor 27.9.2013. u 10:25

Liječnici najavili radikaliziranje štrajka

Od ponedjeljka liječnički sindikat u štrajku minimizirat će rad liječnika na rad nedjeljom. Pregovori s ministrom zdravlja se nastavljaju.

ZAGREB (AA) – Nakon neuspješnih pregovora s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, Ivica Babić, predsjednik Sindikata liječnika, najavio radikalizaciju liječničkog štrajka koja počinje od ponedjeljka, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Babić je najavio kako će štrajk od ponedjeljka dignuti na najvišu razinu, a točne razmjere i oblik sindikalnih mjera objavit će danas, nakon sastanka koordinacije sa štrajkačkim odborom. Rad liječnika sindikat će svesti na rad nedjeljom, što znači da poliklinike neće raditi, osim u izuzetnim slučajevima. Tražit će od ravnatelja bolnica koje su u štrajku da naprave dnevni raspored minimalnog broja liječnika koji će se brinuti o hitnim pacijentima.

„Broj bolnica u štrajku neće se povećati zbog neugodnih posljedica po pacijente i građane“, rekao je Babić.

Novi krug pregovora s ministrom Ostojićem nastavlja se tijekom današnjega dana od 11 sati, u kojima će Babić, rekao je, zahtjeve vratiti na početak i napustiti sastanak ukoliko ministar zdravlja nastavi inzistirati na popuštanju u zahtjevima.

Babić je rekao kako potencijali liječničkog štrajka nisu oslabljeni činjenicom da je Sindikat medicinskih sestara i tehničara jučer u 19 sati prekinuo sa štrajkom, nakon što je ministar ispunio zahtjeve koje je pred njega postavila sindikalna čelnica Anica Prašnjak.

Sindikat liječnika traži novi kolektivni kojim će se liječnicima plaćati prekovremeni rad, traže obustavu pritiska na liječnike koji traže svoja prava i povećanje plaća koje su izmijenjenim ugovorom smanjene.

Anadolija

tačno.net
Autor 27.9.2013. u 10:25

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija