Lijepa li si……

Radomir Lazić
Autor 29.5.2017. u 21:06

Izdvajamo

  • Ima nečeg svetog u svakom biću koje ne zna da postoji, u svakom obliku života oslobođenom svijesti. Onome koji nije nikad zavidio biljkama promakla je ljudska drama.

Povezani članci

Lijepa li si……

Poznavanje sebe se uvijek preskupo plaća. Kao uostalom i saznanje uopšte. Kad čovjek bude stigao do njegovog temelja, neće se više udostojiti da živi. U objašnjenom svemiru, ništa više ne bi imalo smisao, osim ludila. Jedna stvar zagledana sa svih strana prestaje da bude važna. Isto tako, jesmo li prozreli nekog? Za njega je najbolje da nestane. Svi ljudi nose masku koja manje ukazuje na odbrambenu reakciju a više na stid, na želju prikrivanja svoje nestvarnosti. Strgnuti je značilo bi upropastiti i njih i sebe. Izvjesno je da nije dobro zadržavati se pod Drvetom Znanja. (Sioran)

Diletant, fr. je onaj koji je u nekoj struci ili djelovanju, u mom slučaju pisanju, površan, nedoučen, bez stručne spreme. Međutim u francuskom jeziku ne postoji rijeć „izbiriko“. Znači ja sam diletant koji se malo izbiriko pa se onda čak i drznuo da skine masku koja stoji na svakom od prozvanih i koja prikriva njihovu nevažnost, nestručnost, nesposobnost, njihovu ljudsku i moralnu izopačenost. U više navrata zahtijevano brisanje članka „Pjevaj Thompsone“, sa fejsbuk stranice portala Tačno.net je ipak odbrambena reakcija a ne stid jer oni stida nemaju.

Ostaje pitanje ko je tražio i uspio (mora da je bilo neko golemo mudo) skinuti taj članak. Jesu li to bili „naši“ ili „njihovi“, ostaje pitanje šta je to toliko uznemirilo prozvane ili možda čak i one koji su izostavljeni (moja greška a ne svjesna namjera) jer nedostaje tom spisku još nekoliko „značajnih“ imena. Nabrajati ih, pokušati strgnuti masku s njihovih uglađenih lica iza kojih (pa zaboga jeste li toliko slijepi i glupi da to dosad niste shvatili) stoje obične varalice, male sitne jajare i kokošari, ili još gore, dobro stojeće džukele.

Oni koji bi bili „naši“ ili da se ne lažemo vaši, jer ispod svake časti i dostojanstva je pristati biti konstutitivan i njihov, su imali dovoljno razloga da intervenišu jer osim  jednog i po traljavog saopštenja i protivljenja održavanju koncerta krije se ipak niz zajedničkih talova i lopovluka ranije odrađenih ili spremljenih za narednu predizbornu „borbu na život i smrt“ a osim toga pjesmica koju je „njihova“ otpjevala u Lurdu je skoro pa benigna u odnosu na Thompsonov repertoar u kojem uglavnom Srbi plivaju Neretvom do Jadrana a to se „nas“ i ne tiče baš pretjerano a i loše je za „posao“.  Oni kojih se to plivanje tiče, siguran sam, nisu tražili da se sporni članak skine jer nisu još shvatili ni osnovnu činjenicu da će njihov vožd svojom glupošću i primitivizmom, kao lutak na koncu,  poslužiti „njihovima“ da rasture Bosnu kao što je i onaj, devedesetih, samo poslužio i odslužio da se rasturi Jugoslavija. Planovi za to postojali su decenijama a čekao se samo pogodan trenutak ili prigodna budala. Nebeski gubitnici u ratu i u miru.

Onaj koji potpisuje ovaj članak a iz reda „ko vas jebe“ ostalih, može sebi dozvoliti izboreno pravo iznijeti svoje mišljenje i svjedočanstva o minulom ratu, poslijeratnim dešavanjima jer i jednom i drugom je bio neposredni učesnik i svjedok a i niko od naših nije bio u Hagu. Moja uvjerenost u trostruku agresiju izvršenu na ovu zemlju (ona treća je mentalna) moja, od prvog dana, iluzija da se sa „našima“ borim za Bosnu a ne koloniju je moja lična odluka i nemam namjeru upirati prstom u bilo koga ko je odlučio u hotelu „Holiday INN“  ubijati ljude da bi stvorio naciju. To ostavljam „našima“ a naročito onome koji se borio za „državu za čovjeka“ i njegovim pionirima kao što i dio svojih doprinosa za platu teška srca ostavljam za penziju „njihovim“ braniocima suverene Bosne koji su svo vrijeme uredno snabdijevali agresora.

Obzirom da se kamenovanje danas, u dvadeset prvom vijeku, legalno primjenjuje kao kazna još samo u Saudijskoj Arabiji i Jemenu a po natpisima na skoro svim portalima i drugim visoko tiražnim glasilima i u Bosni, to bi moja poruka i „našim“ i „njihovim“ bila više poruka onom momku iz Livna koji je bacio kamenčić u „njihovu“ avliju.

Jebem te šlampava!

Oni kojima je upućena ova poruka, ne vjerujem da su ikada čuli a kamoli pročitali Siorana. Zato, osim kamene, nikada i neće shvatiti bilo koju drugu poruku pa ni ovu.

Ima nečeg svetog u svakom biću koje ne zna da postoji, u svakom obliku života oslobođenom svijesti. Onome koji nije nikad zavidio biljkama promakla je ljudska drama. 

E sad ga skidajte s fejsbuka.

Radomir Lazić
Autor 29.5.2017. u 21:06

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija