Mamić ostaje na slobodi iako je “višestruki povratnik”

tačno.net
Autor 22.3.2013. u 15:26

Mamić ostaje na slobodi iako je “višestruki povratnik”

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić neće ići u istražni  zatvor jer je odbijena žalba zagrebačkog Županijskog državnog  odvjetništva na odluku istražne sutkinje da se Mamić brani sa slobode od  sumnji da je uvredama na račun ministra Željka Jovanovića i srpske  manjine javno poticao na nasilje i mržnju.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić potvrdio je Hini da je izvanraspravno vijeće odbilo žalbu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva koje je tražilo da se Mamića zadrži u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela. Na odluku izvanraspravnog vijeća nema prava žalbe, što znači da Mamić ostaje na slobodi.

Čelnik Dinama uhićen je prošlog tjedna zbog optužbi da je u radio-programu vrijeđao ministra Željka Jovanovića i srpsku manjinu te iskazivao izrazitu netrpeljivost i poticao na mržnju i prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti. Nakon noći provedene u pritvoru sutkinja istrage Ljiljanka Maletić pustila ga je na slobodu, ne uvaživši objašnjenje tužiteljstva da je Mamić višestruko evidentiran za razne prekršaje protiv javnog reda i mira te sigurnosti u prometu, što ukazuje da ne poštuje i ne priznaje pravni poredak.

tačno.net
Autor 22.3.2013. u 15:26

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija