Mirela Holy srušila većinu u Saboru: Nije prošao zakon koji bi siromašnima uskratio struju

tačno.net
Autor 24.1.2014. u 20:00

Mirela Holy srušila većinu u Saboru: Nije prošao zakon koji bi siromašnima uskratio struju

Suzdržani glas saborske zastupnice Mirele Holy (ORaH) srušio je danas planirane izmjene Zakona o tržištu električne energije, pa će siromašni građani koji ne mogu plaćati račune i dalje moći računati na opskrbu strujom.

Predloženim je izmjenama, naime, planirano brisanje odredbe po kojoj su nadležna tijela za socijalnu skrb morala osigurati novac za plaćanje isporučene električne energije socijalno ugroženim kupcima.

Vlada je najavljivala da će taj problem riješiti posebnom uredbom, no to objašnjenje nije se dojmilo Holy koja podsjeća da se u Hrvatskoj kasni s mnogim uredbama pa ne vidi zašto bi ova bila izuzetak.

“Hrvatska je još u svibnju prošle godine morala definirati energetsko siromaštvo u skladu s direktivnom EU, no to još nije učinjeno”, podsjeća Holy u telefonskoj izjavi za Hinu.

Budući da je riječ o organskom zakonu za izmjene je trebalo 76 glasova saborskih zastupnika, koliko ih je i ostalo u sabornici nakon što ju je napustila oporba, tvrdeći da je osam zakona doneseno bez potrebne većine od 76 glasova.

Holy je ostala suzdržana i kod glasovanja o izmjenama Zakona o tržištu plina, kojim se također razrađuje nadzor nakon ukidanja Državnog inspektorata, no za taj se Zakon nije tražilo 76 glasova pa je prošao.

Index.hr / HINA

tačno.net
Autor 24.1.2014. u 20:00

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija