Mirjana Rakić podnijela ostavku na dužnost predsjednice Vijeća za elektroničke medije

tačno.net
Autor 18.3.2016. u 13:58

Mirjana Rakić podnijela ostavku na dužnost predsjednice Vijeća za elektroničke medije

»Sav pritisak se od samog početka koncentrirao na mene. Nakon dva mjeseca sad mi je i previše i kao osobi, profesionalcu i čovjeku koji ima svoj integritet«, poručila je Rakić, koja je podnijela ostavku i na mjesto ravnateljice Agencije za elektroničke medije

Predsjednica Vijeća za elektroničke medije Mirjana Rakić podnijela je neopozivu ostavku, a razlog za ostavku su, kako je kazala, preveliki politički pritisci. Vijeće se na udaru Vlade otkako na njenoj sjednici nije prihvaćeno izvješće o radu Vijeća za 2014. godinu, a ministar kulture Zlatko Hasanbegović najavio je razrješenje svih članova Vijeća.

Rakić je podnijela ostavku i na mjesto ravnateljice Agencije za elektroničke medije.

Rakić je izjavila da se nada da Vijeće nakon ovog njenog čina neće biti raspušteno, te da su u Vijeću radili po zakonu i savjesti. Zbivanja posljednjih tjedana ocijenila je kao evidentan politički pritisak, a Rakić je potvrdno odgovorila na pitanje je li zabrinuta za hrvatske medije i društvo.

»Sav pritisak se od samog početka koncentrirao na mene. Nakon dva mjeseca sad mi je i previše i kao osobi, profesionalcu i čovjeku koji ima svoj integritet«, poručila je.

– Vršenje ovolikog političkog pritiska na medije svjedoči da vlast ni sama nije sigurno u ono što radi, zaključila je Rakić.

Novi list

Tagovi:
tačno.net
Autor 18.3.2016. u 13:58