Modne upute za proustaški slet: Dođite u crnoj “spitki”, čizmama i crnim hlačama s “đepovima”‘

tačno.net
Autor 26.2.2015. u 11:07

Modne upute za proustaški slet: Dođite u crnoj “spitki”, čizmama i crnim hlačama s “đepovima”‘

Svaki pripadnik Hrvatskih domoljubnih snaga mora doći u crnim čizmama ili cipelama i crnoj jakni »Spitki«, navodi se u uputama članovima stranke. Ministarstvo unutarnjih poslova odobrilo je ovo javno okupljanje

Piše: Danko Radaljac, novilist.hr

Autohtona hrvatska stranka prava, jedan od derivata razlomljene pravaške scene, ovaj će vikend prirediti šou u središtu Zagreba, a sve pod parolom obilježavanja 119. obljetnice smrti Ante Starčevića.

  Naime, minorna stranka predsjednika Dražena Keleminca predvidjela je postrojavanje »stranačke vojske Hrvatskih domoljubnih snaga«, uz prisegu domovini, te vježbu. Ministarstvo unutarnjih poslova odobrilo je ovo javno okupljanje, no prije nekoliko dana ministar Ranko Ostojić je, ne govoreći o kome se radi, najavio da će se paziti što se radi i ako bude nezakonitog ponašanja da će organizatori snositi zakonske posljedice.

   A organizatori, odnosno AHSP, predvidio je program na granici grotesknog. Pa će se tako u 10 sati članstvo okupiti u prostorijama stranke, a u 11 sati će se mladež stranke postrojiti i vježbati ispred zgrade. U podne je predviđen odlazak Hrvatskih domoljubnih snaga u vojničkom stroju do Trga bana Jelačića, gdje će se postrojiti i položiti prisegu Domovini.

   Da čitav scenarij dodatno podsjeti na filmove C-produkcije, u AHSP-u su se pobrinuli i nalogom za odjeću. Kako očigledno nemaju sredstava da uniforme naruče, svaki pripadnik Hrvatskih domoljubnih snaga mora doći u crnim čizmama ili cipelama, ostavljeno na izbor, crnim hlačama s »đepovima sa strane« (gramatičke pogreške dio su citata – op.a.) i crnoj jakni »Spitki«. Oni koji ne budu adekvatno odjeveni, navodi se, neće moći položiti prisegu niti se uopće postrojiti.

   Ovaj program AHSP-a iskoordiniran je s novim čelništvom mladeži stranke, koje je zamijenilo staro prije desetak dana, a baš je ta mladež predviđena da bude srž Hrvatskih domoljubnih snaga.

   AHSP i čelnik stranke Dražen Keleminac u javnosti su spominjani samo u kontekstu raznih javnih prosvjeda – u pravilu redikuloznih ili upitno legalnih, a početkom ove godine prijavili su i Antu Đapića za ubojstvo Ante Paradžika s početka devedesetih.

tačno.net
Autor 26.2.2015. u 11:07

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija