Najoštrije osuđujemo nasilje!

tačno.net
Autor 3.4.2016. u 15:08

Najoštrije osuđujemo nasilje!

Najoštrije osuđujemo još jedan incident u nizu, koji se događa u kratkom vremenu nakon formiranja nove vlasti – poručuju iz stranke Pametno.

Ovoga puta, ponavlja se, napad na novinara i pisca Antu Tomića. Nažalost, jasno se iščitava ideološka poveznica s prethodnim sramotnim napadima, napadima na Mirjanu Rakić, Olivera Frljića, ali i na mnoge imenovane i neimenovane pojedince koji su postali žrtve dramatičnog snižavanja ranije, mukotrpno, dostignutih demokratskih standarda.

Pametno posebno osuđuje neodgovorne postupke i ponašanje visokih državnih dužnosnika koji pokušavaju relativizirati takve sramotne aktivnosti, direktno potičući kršenje, Ustavom RH zagarantiranih, prava i sloboda. Posebno se to odnosi na neprihvatljiv način prebacivanja odgovornosti za nasilje na žrtve tog istog nasilja.

Osuđujemo svaki napad na slobodu mišljenja, političkog djelovanja i izražavanja političkog stava, govor mržnje upućen prema bilo kojoj manjinskoj zajednici te udar nove vlasti i Crkve na slobodu i pluralizam medija.

Pametno se zalaže, i zalagat će se, za Hrvatsku ravnopravnih građana gdje su posebnosti svih drugih i drugačijih dragocjeno bogatsvo, dok je moć vlasti institucionalno ograničena.

Pozivamo Predsjednicu RH, Predsjednika Vlade kao i Predsjednika Sabora da zaštite sva ljudska, radna i ostala prava garantirana Ustavom RH. Pozivamo političke stranke, njihova vodstva, istaknute pojedince i redovne članove da budućnost RH grade na toleranciji, konstruktivnom dijalogu i zaštiti poštovanja svih građana RH.

Pozivamo i sve građane RH da jasno i javno iskazuju podršku ljudima kojima se ugrožava profesionalni integritet, koje se osobno vrijeđa i ponižava.

Jedino što trebamo protjerati iz Hrvatske jest strah. Strah od drugih, strah od drugačijeg, strah od novog. U Hrvatskoj nitko ne smije biti sam i ne smije se bojati!

tačno.net
Autor 3.4.2016. u 15:08