Pametno: UVOĐENJEM RANG LISTA ŠKOLA DO BOLJEG OBRAZOVANJA

Pametno
Autor/ica 2.12.2019. u 11:39

Pametno: UVOĐENJEM RANG LISTA ŠKOLA DO BOLJEG OBRAZOVANJA

 

Stranka Pametno podržava borbu učitelja za bolje i kvalitetnije obrazovanje, što uključuje i veće plaće. Pored toga od izuzetne važnosti je unaprijediti kvalitetu cijelog sustava, u kojem svaka županija može imati veliku ulogu.

U Hrvatskoj se o kvaliteti rada uopće ne razgovara. Svaka škola dužna na kraju školske godine napraviti završno izvješće o radu i rezultatima tekuće godine, poražavajuća je činjenica da ta izvješća nitko ne analizira.

„Neka naša županija počne težiti toliko spominjanoj izvrsnosti na način da objavi rang-listu škola kojima je osnivač, temeljem pokazatelja koji su svima dostupni iz završnih školskih izvješća: realizacija nastave i izvannastavnih aktivnosti, školskih i međunarodnih projekata, postignuća učenika u učenju na kraju školske godine, postignuća učenika na natjecanjima, kulturne i javne manifestacije na kojima škola sudjeluje i vidljivost škole u javnosti.“ izjavila je županijska vijećnica stranke Pametno Lucija Puljak na današnjoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

„Nemaju sve škole iste uvjete rada, nisu sve jednako ni opremljene. Nastava bi se trebala odvijati  u cjelodnevnom boravku. U županiji nema ni jedne takve škole, a odgovornost je u sustavu! Dakle, podatke imate pripremljene te višak novca u proračunu, jedino što trebate je provesti analizu kako bi ste došli do srži problema i počeli napokon raditi na kvaliteti.“ kazala je Puljak.

Pametno
Autor/ica 2.12.2019. u 11:39