Počast stradalima u Vukovaru

tačno.net
Autor 18.11.2015. u 17:07

Počast stradalima u Vukovaru

Sjećanje u zagrebačkom sabornom hramu: Čin sjećanja na stradale čini nas boljim jer tim činom ne želimo stvarati podjele u društvu, rekao je Milorad Pupovac

Na godišnjicu završetka borbi za Vukovar, 18. novembra, predstavnici SNV-a i srpskih organizacija s mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem, paljenjem svijeća u sabornom hramu Sv. Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu, odali su počast nevino stradalima u Vukovaru tokom rata.

Obraćajući se prisutnima nakon paljenja svijeća, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac zahvalio je mitropolitu što je omogućio da se odavanje počasti žrtvama održi u sabornom hramu.

– Ovdje smo zapalili svijeće za sve nevino stradale u Vukovaru, nezavisno o njihovoj nacionalnosti. Čin sjećanja na stradale čini nas boljim jer tim činom ne želimo stvarati podjele u društvu, rekao je Pupovac, ukazavši na potrebu prevladavanja ranog nasljeđa i sjećanja na svaku žrtvu.

– Danas smo žrtvama odali počast na ovom, a to ćemo činiti i na drugim mjestima jer svaka žrtva i nevino stradali zaslužuju sjećanje i spomen na njih. Danas se nažalost prema žrtvama različito odnosimo, pa su neke žrtve iz rata 90-ih izložene zaboravu, što svakako ne doprinosi pomirenju, rekao je Pupovac.

Među prisutnima su bili i zamjenik predsjednika SNV-a Saša Milošević, članovi SNV-a, predsjednik Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Čedomir Višnjić, predsjednik “Privrednika” Nikola Lunić, Slobodan Živković i Mile Radović iz Izdavačkog poduzeća Prosvjeta d.o.o. koje djeluje u sastavu “Prosvjete”.

tačno.net
Autor 18.11.2015. u 17:07

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija