Poziv Vladi RH da prekine s revizionističkom praksom u zemlji

tačno.net
Autor 26.1.2017. u 10:39

Poziv Vladi RH da prekine s revizionističkom praksom u zemlji

Iako bi u svakoj ozbiljnoj zemlji, nakon objave da Koordinacija židovskih općina ne želi sudjelovati u službenom obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, zbog sveopće relativizacije povijesnih činjenica i sveprisutnog revizionizma, Vlada hitno reagirala i izrekla jasnu političku osudu takvih pojava, u Hrvatskoj to nažalost nije slučaj.

Zašto je tome tako nije teško zaključiti: u samoj vladajućoj koaliciji postoje pojedinci koje otvoreno zastupaju revizionističke stavove. Stoga nikakav posjet premijera Plenkovića Izraelu, niti ono što je tamo izjavio, niti nekoliko komemorativnih fraza koje će se u povodu stradanja u Holokaustu izjaviti neće moći promijeniti stupanj tolerancije prema onima koji negiraju ili umanjuju žrtve, prema pojavama revizionizma povijesti i pojavama mržnje u društvu. Neće, dakle, tek prigodničarsko iskazivanje žaljenja, i ‘nikad više’ upisano u knjizi utisaka u Yad Vashemu otkloniti razloge zbog kojih je Koordinacija židovskih općina donijela ovu odluku već istinska politika koja će osuditi rehabilitaciju fašizma i ustaške ideologije.

Pozivamo stoga Vladu Republike Hrvatske da jasno osudi rehabilitaciju ustaške ideologije i donese političku odluku o nedopustivosti korištenja ustaškog pozdrava u javnom prostoru, budući da zakonska odluka već postoji, te odmah ukloni sve ploče s takvim natpisima i prestane sudjelovati u relativizaciji karaktera ustaške države, pričom o dvama totalitarizmima.

Tagovi:
tačno.net
Autor 26.1.2017. u 10:39

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija