Pretučena Sonja Vlahek, zviždačica iz Hrvatske pošte (VIDEO)

tačno.net
Autor 27.1.2015. u 16:13

Pretučena Sonja Vlahek, zviždačica iz Hrvatske pošte (VIDEO)

Sonja Vlahek, zviždačica iz Slučaja Soboli, pretučena je ispred svoje zgrade u Zagrebu.

Domagoj Margetić, seebiz.eu

„U srijedu, 21. siječnja, u 14,30 sati, napadnuta sam i pretučena ispred stambene zgrade u kojoj živim. Izvršitelj zločina je boksač, plaćenik mafijaške hobotnice. U tom pomno, dugo planiranom zločinu te potonjoj, 7-sati dugoj otmici i torturi nad teško ozlijeđenom žrtvom, nada mnom, sudjelovali su: policajci 7. policijske postaje PUZ te v.d. predsjednica Prekršajnog suda u Zagrebu Jadranka Pamić i sutkinja Maja Župančić Ukropina. Nalogodavci zločina su najviše rangirani pripadnici zločinačko-kriminalne organizacije koja je opljačkala i još uvijek pljačka Hrvatsku i hrvatski narod, a koje sam posljednjih desetljeća istraživala, raskrinkavala, prijavljivala, svjedočila protiv njih… I bila dovoljno naivna da vjerujem “institucijama sistema”. Kad se sve to “začini” time da sam ugrozila mir idealne lokacije kamo se, u tzv. poslovne “objekte” i “subjekte” dopremala a potom raspačavala droga”, objavila je danas na svojem facebook profilu Sonja Vlahek, zviždačica iz Hrvatske pošte. Vlahek je javnosti poznata i kao zviždačica koja je u Slučaju Soboli svjedočila pred Općinskom kaznenim sudom u Zagrebu o povezanosti Tomislava Karamarka s Aferom Soboli i izvlačenjem novca iz Hrvatske pošte, fiktivnim, paravan ugovorima koje je Hrvatska pošta sklapala s pojedinim poduzećima, o čemu je podatke i dokumente dostavljala i Državnom odvjetništvu i USKOK-u.Neposredno nakon ovog događaja posjetio sam Sonju Vlahek, kojoj je nakon ovog zadnjeg napada bilo određeno strogo mirovanje, zbog ozljeda koje joj je nanio napadač, o čemu je u Kliničkom centru „sestre Milosrdnice” sačinjena opširna medicinska dokumentacija, a prema nekim informacijama, bolnica u zagrebačkoj Vinogradskoj ulici, po službenoj je dužnosti uputila svoju prijavu Policijskoj upravi zagrebačkoj.Kako mi je kasnije ispričala Sonja, tijekom policijske intervencije nakon što ju je napadač pretukao, zbog pružanja medicinske pomoći pozvana je i Hitna pomoć, o čemu je sačinjen i njihov medicinski zapisnik. Međutim, usprkos činjenici da je liječnica Hitne pomoći inzistirala na tome da Vlahek bude hitno prebačena u bolnicu, policija je inzistirala na tome da se zviždačica prvo pojavi u policijskoj postaji na Trešnjevci kako bi potpisala prijavu protiv napadača. Kada je dovedena u policiju priopćili su joj da je uhićena, a usprkos njezinom inzistiranju da joj se omogući liječnička pomoć, iako je bila pretučena, s vidnim udarcima po glavi i krvarila od udaraca po rukama, policija je odbila postupiti po traženju liječnika i Sonje Vlahek i omogućiti joj odlazak u bolnicu. O postupanju policije, Vlahek je već najavila poduzimanje zakonskih mjera prema nadležnima u MUP-u.

Obzirom na okolnosti, nije teško zaključiti tko bi imao najveći motiv kao naručitelj ovog napada na Sonju Vlahek, koji je obzirom na inače narušeno zdravstveno stanje zviždačice, prema mišljenju stručnjaka mogao završiti i smrtnim posljedicama. Tko želi ušutkati Sonju Vlahek? Svakako s ovim napadom treba povezati činjenicu da je Sonja nedavno u svjedočenju Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, vrlo detaljno iskazivala i opisivala korupcijske poslove poduzeća Soboli, čiji je osnivač Tomislav Karamarko, sa Hrvatskom poštom, u kojima je kroz paravan ugovore s trećim poduzećem izvučeno više milijuna kuna iz tog državnog poduzeća.

Kako je Sonja Vlahek, praktički jedini insajder, zviždač, koja može neposredno svjedočiti o tim poslovima i tom dijelu Afere Soboli, nije teško zaključiti tko ima najveći interes u predizbornoj godini, a pogotovo nakon što je Općinski kazneni sud u Zagrebu presudom sutkinje Saše Lui uvrdio istinitost i vjerodostojnost svjedočenja ove zviždačice o Aferi Soboli.

tačno.net
Autor 27.1.2015. u 16:13

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija