Prvi potez nove hrvatske predsjednice – posjet šatorašima: Nastavit ću tamo gdje je stao naš prvi hrvatski predsjednik dr, Franjo Tuđman”

tačno.net
Autor 12.1.2015. u 11:50

Prvi potez nove hrvatske predsjednice – posjet šatorašima: Nastavit ću tamo gdje je stao naš prvi hrvatski predsjednik dr, Franjo Tuđman”

Foto: Anto Magzan/Pixsell

PRVI potez nove hrvatske predsjednice nakon slavlja u stožeru bio je posjet šatorašima koji već mjesecima prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja, a koji su njenu pobjedu proslavili blokadom Savske ceste i vatrometom.

Kolinda je tamo, nakon minute šutnje i hrvatske himne održala govor i rekla im kako ih neće zaboraviti.

“Nitko više neće omalovažavati naš obrambeni Domovinski rat, i nazivati ga nekakvim građanskim ratom,  to vam časno obećajem ovdje večeras. Hrvatska je samostalna i neovisna država a ne regija ili region kamo su je neki htjeli svrstati. Nastavit ću tamo gdje je stao naš prvi hrvatski predsjednik dr, Franjo Tuđman”, kazala je Kolinda šatorašima.

“Ovo je moj prvi radni posjet, idemo se proveseliti večeras, a onda idemo raditi odmah za bolju Hrvatsku zajedno! Predugo ste se žrtvovali, razumijem vas, znam što želite i što tražite, prije svega poštovanje i Domovinski rat kao temelje Hrvatske”, prenosi Braniteljski portal njezine riječi.

Vođa šatoraša koji mjesečno iz državnog proračuna dobije skoro 25 tisuća kuna kazao joj je da će oni nastaviti i dalje u traženju svojih prava i zahtjeva, dok se isti u potpunosti ne ispune.

“Ovo što smo doživljavali zadnje dvije tri godine, to je nešto što nismo očekivali 1995 .da ćemo doživjeti. Tada smo morali stati u obranu hrvatskog naroda i hrvatske Domovine i nismo mogli počistiti u svom dvorištu, ali mislimo da je sada trenutak da počistimo u svom dvorištu. Kada odete na Pantovčak nikada nemojte zaboraviti na nas koji smo ostali ovdje ispod Pantovčaka.” poručio je Glogoški Kolindi, prenosi Braniteljski portal.

Šatoraši su, podsjetimo, nekoliko sati prije početka izborne šutnje počeli Zagreb obljepljivati plakatima u korist HDZ-ove kandidatkinje.

tačno.net
Autor 12.1.2015. u 11:50