Srpsko narodno vijeće: Luka Mišetić laže

tačno.net
Autor 2.8.2015. u 17:15

Srpsko narodno vijeće: Luka Mišetić laže

Srpsko narodno vijeće, SENSE i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću predstavili su na konferenciji za novinare održanoj u petak, 31. jula 2015. interaktivni narativ Oluja u Haagu. U njemu su prikazane ključne činjenice, argumenti i dokazi optužbe i obrane iznijeti na suđenju pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), u predmetu Gotovina i drugi.

Interaktivna prezentacija je dostupna na adresi http://snv.hr/oluja-u-haagu/, na engleskom i hrvatskom jeziku.

Istoga dana čikaški odvjetnik Luka Mišetić je na svom blogu (http://miseticlaw.blogspot.com/) objavio uradak pod naslovom ‘Malo istine o Oluji’, koji je zatim prenijet u dijelu hrvatskih medija.

Luka Mišetić, najblaže rečeno, lažno predstavlja našu prezentaciju – u njoj nema drugih zaključaka osim zaključaka sudskih vijeća (Prvostupanjskog i Žalbenog, te Međunarodnog suda pravde).

Još jednom – predstavili smo ključne argumente i dokaze sa suđenja i gledatelje/čitatelje interaktivnog narativa pozvali da sami donesu sud! Što bi tu mogao biti Mišetićev problem? Ili mu se ne dopadaju dokazi (koje su on i njegov tim predočili) ili ga je strah da bi netko mogao zaključiti da oslobađajuća presuda njegovom klijentu nije plod njegovih tobožnjih odvjetničkih kvaliteta već rezultat sticaja nekih drugih, dobro mu poznatih, okolnosti. No, to je druga, i duga, priča.

Smatramo važnim obavijestiti javnost da neki mediji uopće nisu izvijestili o našoj konferenciji, ali su prenijeli odgovor na nju odvjetnika obrane Luke Mišetića. Na kraju, kako se vidi na Mišetićevom blogu, on je svoj tobožnji odgovor na naš interaktivni narativ napisao i objavio prije nego što smo mi predstavili Oluju u Haagu http://snv.hr/oluja-u-haagu/ i prije nego što je mogao znati o čemu se tu, zapravo, radi!? U skladu s najboljom tradicijom Divljeg zapada ili Čikaškog podzemlja: prvo pucaš, a onda pitaš tko je.

 

tačno.net
Autor 2.8.2015. u 17:15