Tribina ‘Za modernu i građansku Hrvatsku’

tačno.net
Autor 13.6.2016. u 15:31

Tribina ‘Za modernu i građansku Hrvatsku’

Stranka Pametno organizira tribinu Za modernu i građansku Hrvatsku, koja će se održati u HND-u, Perkovčeva ulica 2, u Zagrebu, u četvrtak, 16. lipnja, od 11 do 13 sati. Na tribini će se potaknuti rasprava kako Hrvatsku učiniti boljim mjestom za život te spriječiti iseljavanje Hrvata, osobito mladih.

Na tribini sudjeluju Boris Jokić, koji će objasniti zbog čega su promjene u obrazovanju prijeko i žurno potrebne da bi naša djeca bila konkurentna u modernom svijetu, Ivica Puljak nadovezat će se slikom hrvatske znanosti i reći kako poboljšati kvalitetu domaćih sveučilišta i instituta te povezati naše znanstvenike s tržištem rada. Mirjana Rakić približit će aktualnu medijsku i društvenu sliku Hrvatske te potaknuti diskusiju kako poboljšati rad medija, transparentnost financiranja i daljnji razvoj zaštite ljudskih prava. Damir Sabol iznijet će svoje iskustvo poduzetništva u našoj zemlji i kako ukloniti ili smanjiti prepreke na putu do uspjeha, pokazati primjerom kako se i u Hrvatskoj može postati svjetski uspješan i konkurentan, a Velimir Šonje će govoriti o ekonomskim politikama, koje mogu osigurati dugoročan gospodarski razvoj.

Potom slijedi diskusija, koju će moderirati Nataša Božić Šarić, a omogućit će se i sudjelovanje publike.

Stranka Pametno smatra da je krajnji trenutak da se okupe vodeći pojedinci u zemlji i, zajedničkim snagama, daju prijedloge kako stvoriti Hrvatsku kakva može i mora biti – naprednu, modernu zemlju, na usluzi svojim građanima i konkurentnu znanjima i radom. Državu u kojoj će hrvatska djeca biti ponosni građani, koji stječu dobro obrazovanje, razvijaju se u svojim profesijama, doprinose razvoju kulture dijaloga i tržišta rada te konkuriraju svojim generacijama u svijetu. Takvu Hrvatsku svi želimo, a 16. lipnja pokušat ćemo dati i odgovore kako da to i postignemo.

Tagovi:
tačno.net
Autor 13.6.2016. u 15:31

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija