U samostanu predstavljena lista “Top 100 hrvatskih Jugoslavena”

D. MA.
Autor 6.10.2017. u 15:48

U samostanu predstavljena lista “Top 100 hrvatskih Jugoslavena”

Foto: Design B/Dragovoljac.com

U DVORANI Dominikanskog samostana u Splitu predstavljena je knjiga “Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem”, čiji je autor Vjekoslav Krsnik.

Vjekoslav Krsnik, inače bivši novinar i urednik srpske novinske agencije Tanjug, završio je pravni fakultet u Zagrebu i Beogradu.

Predstavljanje knjige organizirala je udruga Benedikt, a uz autora, knjigu su predstavili saborski zastupnik Željko Glasnović i član Upravnog vijeća udruge Benedikt Marijo Popović. Program je vodila potpredsjednica udruge Silvana Dragun.

Navodi se kako, “kroz 143 stranice knjige, Vjekoslav Krsnik pokazuje ‘mentalne komuniste’ u našem društvu i razotkriva antidržavnu strukturu u koju spadaju titoisti, regionalisti, globalisti, a koje autor jednostavno naziva novojugoslaveni”.

Lista “Novojugoslavena”

Popis “Novojugoslavena”, kao i gore navedeno objašnjenje, objavljen je na stranici Dragovoljac.com, inače glasilu hrvatskih ratnih veterana. Medved i Glogoški su porezne obveznike izreketarili za dodatnih 5.5 milijardi kuna valjda baš u ovakve svrhe.

Na abecedno prvom mjestu popisa nalazi se Matija Babić.

“Ovaj po struci finomehaničar bez šire naobrazbe novcem što ga je dobio iz Sorosevih fondova utemeljio je 2002. godine portal ‘Index.hr’ koji je danas najčitaniji portal u Hrvatskoj. Provokacija i bombastični naslovi nerijetko na uštrb istine glavno su oružje njegovog novinarstva naslanjajući se na izvjestan način na svojeg prethodnika Marinka Božića i njegov ‘Slobodni tjednik’. Iako je veliki porezni dužnik, pa je čak i osuđen, on je uživao naklonost ljevičarsko-liberalne političke strukture jer sustavno napada svaki spomen hrvatstva i Hrvatske, a na poseban način vjerske osjećaje, a istodobno svojom uređivačkom politikom promiče i zagovara sve ideje o nekakvoj novoj jugoslavenskoj asocijaciji”, stoji u objašnjenju zbog kojeg je dospio na listu.

Uz ime svakog “Novojugoslavena” s liste, stoji i šovinistički opis dotične osobe koji se sastoji od prebrojavanja krvnih zrnaca, agresivnih predrasuda i neutemeljenih optužbi.

Lista i retorika iza nje podsjećaju na liste za odstrel nepoćudnika kakve su objavljivane početkom devedesetih.

“Svatko ima svoj popis”

Govoreći o listi, Marijo Popović istaknuo je kako se u knjizi radi o osobnom autorovom izboru 100 osoba, dok bi svatko od prisutnih u dvorani imao nekakav svoj popis.

Glasnović je, s druge strane, rekao kako su osobe koje se spominju u knjizi zarobljene u zlu i Sotoni. Svoje izlaganje završio je pokličem “Za domovinu i Krista protiv komunista”.

Autor se okupljenima obratio na kraju. Poručio je kako su Jugoslaveni na svim bitnim položajima u Hrvatskoj.

“Centar tog hrvatskog novojugoslavenstva nalazi se u Zagrebu u brojnim glavnim političkim, društvenim, kulturnim, medijskim i drugim institucijama u kojima se kreira nacionalna i državna politika”, rekao je Krsnik.

“Neće ovdje stati”

Uz imena, autor je na listi naveo i “neke utjecajne organizacije novojugoslavenstva”, odnosno, nabrojao je nekoliko nepoćudnih medija i političkih stranki.

Dodao je kako neće ovdje stati. On je, pak, svoje izlaganje završio pozdravom “Za dom i domovinu spremni”.

index.hr

D. MA.
Autor 6.10.2017. u 15:48

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija